У Дніпровському апеляційному суді зафіксовано нові випадки коронавірусу: що відомо

16:32, 7 мая 2020
У чотирьох працівників суду виявлено вірус COVID-19.
У Дніпровському апеляційному суді зафіксовано нові випадки коронавірусу: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Серед працівників Дніпровського апеляційного суду підтвердилися ще три випадки інфікування на вірус COVID-19. 

“Важливо убезпечити не лише суддів та працівників апарату суду, а й самих відвідувачів, щоб вони не наражались на небезпеку”, - прокоментувала голова Дніпровського апеляційного суду Наталія Деркач.

Станом на 07.05.2020 у чотирьох працівників апарату Дніпровського апеляційного суду підтвердженно позитивні результати тесту на вірус COVID-19.

З початку карантину було вжито організаційних заходів щодо скорочення відвідування приміщення суду громадянами, встановлено особливий режим роботи.

Проте суд до цього часу працює у штатному режимі. В умовах небезпечної епідеміологічної ситуації суд можна віднести до установ зони ризику, оскільки саме судові установи відвідує значна кількість населення.

Враховуючи ситуацію, що склалась у Дніпровському апеляційному суді головою суду було направлено термінове звернення до Департаменту охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації щодо необхідності термінового тестування усіх працівників суду на наявність вірусу COVID-19.

«Навіть в умовах воєнного та надзвичайного стану робота судів не може бути припинена, тобто не може бути обмежено конституційне право людини на судовий захист. У таких умовах як зараз, суд є форпостом в питаннях захисту та забезпечення прав громадян. Просимо вжити заходів для проведення термінового тестування всіх працівників суду для своєчасного ізолювання всіх інфікованих на COVID-19. Важливо не лише убезпечити суддів та працівників апаратів судів від поширення вірусу, а й самих відвідувачів судів, щоб вони не наражалися на небезпеку», - йдеться у зверненні голови Дніпровського апеляційного суду.

Наразі у суді посилено заходи безпеки серед працівників апарату та надалі проводиться тестування на наявність вірусу.

Нагадаємо, на початку травня у одного з помічників судді Дніпровського апеляційного суду лабораторно підтвердилося інфікування вірусом COVID-19. 

Як повідомляла «Судово-юридична газета»,  до закінчення карантину у Дніпровському апеляційному суді встановлено ряд заборон та обмежень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій та цікавих новин.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде