Україна та Малайзія розширюватимуть співробітництво у політичній та економічній сферах

19:47, 26 августа 2020
Сторони детально обговорили порушення прав людини в окупованому Криму
Україна та Малайзія розширюватимуть співробітництво у політичній та економічній сферах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 серпня 2020 року перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова провела зустріч з Послом Малайзії в Україні Дато Раджа Реза. Про це інформує пресслужба Міністерства Закордонних справ України.

Сторони домовилися активізувати двосторонній політичний діалог на всіх рівнях, у т.ч. в рамках міжнародних організацій, зокрема ООН та Організації Ісламського Співробітництва (ОІС), а також впроваджувати сучасні форми та шляхи співпраці на тлі пандемії COVID-19.

«Еміне Джапарова та Дато Раджа Реза висловили взаємну зацікавленість у реалізації спільних проєктів у сферах освіти, туризму, енергетики, сільського господарства та ін. з метою розширення двостороннього економічного, торговельного та інвестиційного співробітництва», - йдеться в повідомленні.

Окрему увагу було приділено порушенням прав людини на території тимчасово окупованого Криму, а також мілітаризації півострову та Чорноморсько-Азовського регіону. Співрозмовники наголосили на необхідності залучення широкого кола мусульманських країн до участі у розв'язанні проблем кримських татар в окупованому Криму. Зокрема, йшлося про освітні можливості для представників мусульман Кримського півострова. 

Крім того, перша заступниця міністра відзначила важливість збереження міжнародного тиску на РФ та повідомила про ініціативу щодо створення формалізованого міжнародного майданчика – «Кримської платформи», покликаного забезпечити координацію заходів України та іноземних партнерів на кримському напрямі.

Додамо, що Україна та Саудівська Аравія розвиватимуть двостороннє партнерство.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Україна та Норвегія посилять співпрацю для відновлення територіальної цілісності України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді