Україна та Малайзія поглиблюють співпрацю в рамках міжнародних організацій

19:18, 13 октября 2020
Джапарова закликала малайзійську сторону підтримати оновлені проекти резолюцій 75-ї сесії ГА ООН.
Україна та Малайзія поглиблюють співпрацю в рамках міжнародних організацій
МЗС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна та Малайзія розширюють співпрацю в рамках міжнародних організацій. Про це йшлося під час телефонної розмови 12 жовтня між першою заступницею міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою та державним секретарем МЗС Малайзії Дато’ Срі Мухаммадом Шахрулом.

Еміне Джапарова, зокрема, звернулася із проханням підтримати заявку України на набуття статусу спостерігача в Організації ісламського співробітництва.

«Я би хотіла підтвердити незмінність нашого рішення з цього приводу. Це сприятиме розширенню співробітництва між нашою державою та цією авторитетною організацією, яка представляє ісламський світ», - наголосила вона.

«Перша заступниця міністра також детально поінформувала свого колегу про грубі порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу. Вона привернула увагу до розвитку військової інфраструктури й військово-промислових об'єктів, збільшення кількості військовослужбовців та активне переселення громадян Росії до окупованого Криму», – зазначено у повідомленні.

Крім того, Еміне Джапарова закликала малайзійську сторону підтримати оновлені проєкти резолюцій 75-ї сесії ГА ООН, а також поінформувала про українську ініціативу щодо створення «Кримської платформи» – міжнародного майданчика з питань Криму, що дозволить суттєво посилити зусилля з деокупації територій України та відновлення поваги до міжнародного права та правопорядку.

Співрозмовники також обговорили розвиток двосторонніх відносин в умовах пандемії COVID-19, поглиблення контактів на високому та найвищому рівнях та проведення політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами України та Малайзії.

Раніше «Судово-юридична газета» писала,  що Зеленський готовий піти з посади Президента через Донбас. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді