Ірина Венедіктова повідомила, як Офіс Генпрокурора протидіє незаконному тиску на бізнес

15:54, 27 ноября 2020
За словами Генпрокурора, у сильній процвітаючій державі повинен бути сприятливий інвестіційний клімат.
Ірина Венедіктова повідомила, як Офіс Генпрокурора протидіє незаконному тиску на бізнес
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що ОГП активно протидіє незаконному тиску на бізнес. Про це вона заявила у відеозверненні 27 листопада.

«Сильна процвітаюча держава – це робочі місця, податки, сприятливий інвестіційний клімат. На це мають працювати всі державні інституції.  Ще в травні Офіс Генпрокурора розпочав відкритий і відвертий діалог із Національною радою реформ та бізнес-асоціаціями.

Перешкод у інвесторів, які може допомогти здолати прокуратура, виявилося чимало. Наприклад, припинити безпідставне створення проблем підприємствам самими правоохоронцями і подбати про те, щоб злочини, вчинені відносно суб’єктів господарювання, ефективно і оперативно розслідувались.

Ми створили в Офісі Генпрокурора спеціалізований підрозділ, що взяв на себе координацію всіх процесів у сфері захисту інвестицій. Новий Департамент продовжив активну комунікацію із бізнес-середовищем і зараз на контролі у нього вже майже 80 кримінальних проваджень.

Частину проблемних «кейсів» нам вже  вдалося зробити успішними.  Зокрема, в досить гучній історії з переслідуванням виробника дитячого харчування «Малятко» вивчено всі обставини слідства та доручено його іншому органу – Державному бюро розслідувань. Відповідно змінено і групу прокурорів у цьому провадженні.

У іншому випадку зупинено процес незаконного відчуження земельної ділянки, належної одному з представників найбільшої мережі супермаркетів країни.  Оцінку діям прокурорів, які допустили початок такого відчуження, надасть Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора.

Підтримка інвесторів - один із державних пріоритетів, і ми будемо робити все для того, щоб цей пріоритет забезпечувати. Однак ми залишаємось прокурорами, а не стаємо адвокатами. Якщо сам бізнес вчиняє правопорушення - в таких справах прокуратура тільки на боці закону та порядку», — зазначила Генпрокурор.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Ірина Венедіктова викликала керівництво НАБУ та САП на нараду

Також Ірина Венедіктова обговорила реформу прокуратури в Україні з Крістіною Квін.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва