Ірина Венедіктова викликала керівництво НАБУ та САП: про що говорили

20:19, 26 октября 2020
Генпрокурор акцентувала увагу на необхідності активізації роботи щодо притягнення до відповідальності ТОП-корупціонерів, як цього вимагає суспільство.
Ірина Венедіктова викликала керівництво НАБУ та САП: про що говорили
gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 26 жовтня, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела оперативну нараду з Директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником та в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максимом Грищуком, передає офіційний сайт ОГП.

У ході зустрічі Генпрокурор заслухала поточний стан справ та акцентувала увагу на необхідності активізації роботи щодо притягнення до відповідальності ТОП-корупціонерів, як цього вимагає суспільство.

Артем Ситник зауважив, що робота органів пожвавилася, оскільки цього року Вищий антикорупційний суд України почав ухвалювати перші рішення і на сьогодні вже є 10 вироків з реальним позбавленням волі, серед яких судді, працівники прокуратури та СБУ.

«Всім правоохоронцям була поставлена незадовільна оцінка щодо боротьби з корупцією. Основною локомотивною силою в протидії таким правопорушенням мають бути спеціально створені органи - НАБУ і САП. Добре, що ми нарешті маємо перші вироки, однак в деяких актуальних провадженнях по два, три, а іноді й чотири роки тому повідомлено про підозру, а слідство й досі триває. Так, наразі в багатьох гучних справах, де фігурантами є високопосадовці, триває ознайомлення з матеріалами. Обговорили з керівництвом антикорупційних органів провадження, які мають бути до кінця року скеровані до суду. Втім, поки за результативністю у них не той рівень активності, якого очікує від них громадськість», – наголосила Ірина Венедіктова.

Генпрокурор також вказала НАБУ і САП на недостатній рівень відшкодування встановлених в кримінальних провадженнях збитків.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Ірина Венедіктова обговорила реформу прокуратури в Україні з Крістіною Квін.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки