В Україні змінили порядок проведення конкурсу на зайняття посад держслужби

18:24, 5 августа 2021
Кандидати на зайняття посад державної служби категорій «Б» і «В» у міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади мають проходити тестування під час проходження конкурсу у Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби.
В Україні змінили порядок проведення конкурсу на зайняття посад держслужби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство України з питань державної служби повідомило, що на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 року № 798 «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби». Про це йдеться у пресслужбі НАДС.

«Зазначеними змінами передбачено, що кандидати на зайняття посад державної служби категорій «Б» і «В» у міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади мають проходити тестування під час проходження конкурсу у Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби.

Порядок проведення конкурсу приведено у відповідність до положень Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а саме доповнено Порядок положенням про те, що особа, яка бажає взяти участь у конкурсі має подавати також Державний сертифікат про рівень володіння державною мовою (витяг з реєстру Державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою), що підтверджує рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови.

Також акцентуємо увагу, що зміни внесено і до форми резюме (додаток 21 до Порядку), а саме виключено пункт 7 «Підтвердження рівня вільного володіння державною мовою».

Постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування», — зазначили у НАДС.

Раніше ми писали про те, скільки звільнено державних службовців у ІІ кварталі цього року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей