Продаж і оренда землі: Prozorro розпочинає торги

13:03, 1 октября 2021
Система повністю готова до запуску земельних торгів.
Продаж і оренда землі: Prozorro розпочинає торги
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Прозорро.Продажі» розпочали проведення торгів з оренди державної та комунальної землі сільськогосподарського призначення і продажу й оренди земель не сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Мінагрополітики доклало багато зусиль до запуску земельних торгів в електронному форматі. Велась постійна робота в Комітеті з питань аграрної та земельної політики та всіма народними депутатами України. Законопроекти 2194 і 2195 стали переломними в земельному праві, Громадяни отримали у власність те, що їм належить. Електронна система торгів – це найкращий інструмент боротьби з корупцією. Адже публічні земельні аукціони забезпечать прозорість та громадський контроль, сприятимуть залученню більшої кількості потенційних покупців на такий актив. Наявна інфраструктура і система ведення торгів також дозволять збільшити вартість активів», – підкреслив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба.

У свою чергу директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев запевнив, що система технічно повністю готова до запуску земельних торгів.

«Наразі державні та місцеві органи влади мають усі законодавчі підстави для оголошення аукціонів з надання в оренду земель сільськогосподарського призначення та продажу інших (не с/г) земель», – розповів він.

Також Соболев додав, що екосистема з підключених понад 40 майданчиків готова до обслуговування покупців та продавців, а повна прозорість додасть довіри до нового ринку.

«Віримо, що переваги системи оцінять і приватні власники земель, які зможуть отримати за свій актив більше грошей», – зауважив Соболев.

За його словами, вже сьогодні усі організатори земельних торгів державної чи комунальної форми власності можуть звертатись до акредитованих у системі «Прозорро.Продажі» майданчиків для публікації перших земельних аукціонів. Приватні власники земель теж можуть виставляти на аукціонах свої ділянки на продаж чи для оренди з власної ініціативи.

Зазначається, що продаж земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності відповідно до Земельного кодексу заборонений. Такі ділянки можуть здаватися в оренду або бути приватизованими відповідно до Закону.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як підготуватися до продажу паю: інструкція.

Також ми публікували особливості укладання договору оренди землі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду