Прес-марафон Володимира Зеленського: текстова трансляція, ПРЯМИЙ ЕФІР, ВІДЕО

17:40, 26 ноября 2021
«Судово-юридична газета» публікує онлайн основні тези із прес-конференції Президента, присвяченій екватору його каденції, ПРЯМИЙ ЕФІР, ВІДЕО.
Прес-марафон Володимира Зеленського: текстова трансляція, ПРЯМИЙ ЕФІР, ВІДЕО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 листопада Президент України Володимира Зеленський проводить прес-марафон, присвячений екватору його каденції. За інформацією прес-служби, марафон триватиме три години.

«Судово-юридична газета» веде текстову трансляцію заходу.


17:15 Зеленський зазначив, що медійна політика Ріната Ахметова перейшла у «не дуже здорову фазу». За його словами, його канали можуть говорити, що хочуть, але не повинні дезінформувати населення.


17:00 Зеленський заявив, що міністри не хочуть звітувати в парламенті через «крикунів», які приходять з плакатами.


16:50 Зеленський спростував інформацію про можливу участь військових у державному перевороті.


16:25 Коментуючи запитання стосовно перебування з Єрмаком у резиденції в Карпатах, зазначив, що президентський гвинтокрил зламався, бо його не відремонтувало Державне управління справами. Відповідно Зеленський (за його словами) у суботу, коли був вихідний «мав право відпочити», полетів відпочивати в Карпати, а його супроводжували гелікоптери, бо так передбачено безпекою. Також він сказав, що приватним літаком не користувався.


16:15 Зеленський заявив, що з’їде з Державної дачі. Також повідомив, що частина комплексів вже використовується дітьми, які живуть без батьків, а також є плани зробити там містечко для дипломатів.


15:50 Зеленський вважає, що треба швидко впроваджувати реформи термомодернізації всіх багатоповерхових будинків. Це коштуватиме державі 300 млрд. грн. Вказав, що завдяки модернізації певної кількості багатоповерхових будинків покаже, що такі будинки беруть газу в два рази менше. Це має сприяти виробленню енергетичної незалежності. За його словами, важливо аби країні вистачало газу власного видобутку.


15:40 Зеленський заявив, що депутати не будуть обирати президента, а це буде робитися на загальноукраїнських виборах. При цьому він вказав, що можливо будуть онлайн-вибори, за його словами це питання «проробляється». Також вказав, що кількість депутатів має бути скорочено.


15:05 Зеленський спростував інформацію про можливу відставку голови Національного банку Кирила Шевченка.


14:40 Зеленський вказав на важливості підвищення заробітних плат контрактників у війську. За його словами, не може «кур’єр отримувати більше, ніж військовий». У наступному році це питання він сподівається вирішити.


14:30 Зеленський, відповідаючи про конфлікт з Росією, вказав, що «треба терміново розмовляти між головами адміністрацій президентів України і Росії, Єрмаком і Козаком, щоб всі бачили, якщо люди спілкуються, значить повномасштабної екскалації не буде». Також вказав на необхідність збереження транзиту російського газу через Україну, проте Росія поки не йде на цей крок. Про закупівлі газу в Росії не йдеться.


14:02 Зеленський вказав, що добре, аби фільм «Слуга народу», який в Росії заборонили після показу першої серії, далі там показували, і він би став «інформаційною ракетою».


14:00  Зеленський зазначив, що не знає, що таке «Сто тисяч разом» - фільм, який мав успіх в Росії, виготовлений студією Квартал 95». З розмови стає зрозумілим, що компанія продала цей фільм шведському посереднику, а той продав його в Росію.


13:50 Зеленський вказав, що відбувається спад хвилі коронавірусу. Відповідаючи, на питання, чи довіряє статистиці стосовно хворих і померлих, вказав, що «Ляшко - гарний міністр».


13:25 Зеленський на запитання, чи звільнить Андрія Єрмака, розповів про ефективність його роботи на посаді керівника Офісу Президента.


13:15  Зеленський сказав, що не бере участі в зустрічах із жодною фракцією в парламенті, крім «Слуги народу». Також заперечив, що Офіс Президента чинить тиск на парламентарів.


13:09 Зеленський висловив сподівання, що до кінця року буде обрано керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).


13:03 Зеленський вказав, що за його ініціативи і підтримки «Слуг народу» проголосовано закони про Вищу кваліфікаційну комісію суддів (ВККС) та Вищу раду правосуддя (ВРП). За його словами, він дав повну можливість для проведення судової реформи. На його думку, це найскладніші закони, які проголосовані у домовленості із суспільством, суддями (Зеленський вказав, що не всі судді підтримували) та міжнародними партнерами.


12:55 Зеленський заявив, що ще не прийняв рішення про балотування на другий термін. Стосовно термінів парламентських виборів, то, за словами Зеленського, якщо депутати хочуть, то звернуться до Конституційного Суду, і він надасть тлумачення того, коли вони мають відбутися.


12:45 Зеленський обвинуватив Ахметова у тому, що той, не маючи партії, формує її у парламенті за рахунок депутатів від інших партій, які представлені у парламенті, здійснюючи тиск на депутатів.


12:42 Що стосується можливої участі депутата Вадима Новинського у «перевороті», то Зеленський вказав, що не вважає, що Новинський «цього хоче».


12:40 На думку Президента, в операцію по вагнерівцях Україну втягували. Бо літак, який вилітав з Мінська з вагнерівцями на борту, також містив простих громадян. Відповідно, Зеленський боявся, що терористи захоплять літак. За словами Зеленського, задача Бурби була ще посварити Україну із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, бо він би не пробачив, якби це сталося.


12:35  За інформацією Зеленського, Бурба заявив, що отримав інформацію про формулу коронавірусу і вакцину до нього. І запропонував Зеленському передати її Китаю чи Росії, вважав, що хтось розповсюджує вірус. За словами президента – це «операція Бурба» від «товаріща Пєті» (очевидно, йдеться про колишнього президента Петра Порошенка – Ред.), бо тоді починали вибудовуватися відносини зі США. На думку президента, Бурба просто «авантюрист і аферист», «дрібна людина, яка робить ремонти в Конча-Заспі за 11 млн», Петро Порошенко, за його словами, хотів розколу відносин між Україною і США. При цьому, медики сказали, що передані формули – це 0.


12:25 «Вагнергейт». Відповідаючи на питання стосовно ставлення до Бурби (Василь Бурба - генерал-полковник Збройних сил України, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (2016—2020) заявив, що хотів його звільнити, бо розвідники не надто добре до нього ставилися. За словами Зеленського, Бурба керував блокуванням транспорту під час подій на Майдані. При цьому після перемоги Майдану, за словами Зеленського, Петро Порошенко вирішив його зберегти. За словами Зеленського, Бурба не розвідник, а «СБУшник». Зеленський: «Бурба - бізнесмен, але це ж розвідка, а не Бесарабка. Він збирав інформацію і продавав її».


12:17 Зеленський уточнив, що є інформація, що Ахметов готується включитися в зміну президента України, що за його словами, є державним переворотом. На думку Президента, в це втягує Ахметова його оточення. На його думку, це буде «фатальна помилка Ахметова».


12:15 Президент повідомив, що отримав інформацію, що 1-2 грудня буде державний переворот. За його словами, «є інформація, що у перевороті братиме участь олігарх Рінат Ахметов». При цьому, за словами Зеленського, сам Ахметов «може про це знати, а може і не знати» і запросив його до Офісу на переговори або до відповідних органів. Сказав, що він не Янукович і тікати не буде.


12:10 Зеленський вважає, що у боротьбі з Росією Україна має розраховувати лише на себе. На думку президента, в Україні чудова армія. При цьому, за його словами, є не лише виклики з боку Росії, а і внутрішні. Із зовнішніми партнерами, за словами президента, буде контактувати голова Офісу президента Андрій Єрмак.


12:03 Володимир Зеленський, відповідаючи на питання про деолігархізацію, заявив, що це - лише початок шляху. На думку Зеленського, інфраструктурна реформа найбільша і найкраща за 50 років, він вважає, що прибутковою стала «Укрзалізниця», запуск власного авіаперевізника, порти стали прибутковими. На думку президента, це все напрямки деоліграхізації. При цьому Зеленський нарікає на протидію старих чиновників, «щупальця яких всюди». Говорить, що облаштовано 90 тисяч ліжок у лікарнях. Сказав, що судову реформу, як і деолігархізацію, лише розпочали.

Зеленський так сказав про судову реформу: «Ми почали судову реформу, її ніхто не розпочинав, це боротьба із суддями, є нормальні судді, а є, на жаль, те, що є. Ми почали цю реформу очищення судів. Ви бачили, яка криза була з Конституційним Судом, до речі, ми призначили двох суддів від Президента України, тобто ми перемогли, двох я вчора призначив. Посадками займаються правоохоронні органи».


Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Офісі Президента відреагували на розслідування журналістів святкування ювілею голови офісу Андрія Єрмака: не було приватних літаків, а Зеленський знаходився на робочому місці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді