Екс-прем'єр Ізраїлю достроково вийшов на свободу

15:23, 2 липня 2017
Колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Егуд Ольмерт, засуджений за корупцію, в неділю достроково вийшов на свободу.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

У лютому минулого року Ольмерт почав відбувати 19-місячний тюремний строк, до якого був засуджений за отримання хабарів в обмін на сприяння в будівництві елітного житлового комплексу «Холіленд» в Єрусалимі, а також перешкоджання здійсненню правосуддя. Він став першим главою уряду в історії єврейської держави, котрі побували в ув'язненні.

Ольмерт відбував покарання у в'язниці «Маасіягу» в 20 км на південь від Тель-Авіва, де містяться, в основному, засуджені за економічні злочини. Минулого тижня він потрапив до лікарні зі скаргами на болі в області грудей. Під час госпіталізації, яка тривала кілька днів, ряд ізраїльських політиків виступив із закликом достроково звільнити 71-річного політика, нагадуючи про його заслуги перед державою.

Ольмерт, який займав пост міністра закордонних справ в правоцентристському уряді Аріеля Шарона, очолив кабінет в 2006 році після того, як Шарон переніс інсульт і впав у кому. Він керував урядом три роки.

Нагадаємо, в грудні минулого року достроково вийшов із в'язниці екс-президент Ізраїлю Моше Кацав, який відбував строк за звинуваченням у злочинах сексуального характеру.

Джерело: Лівий берег

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд