Іран передав Росії бойові безпілотники, — ЗМІ

09:50, 25 липня 2022
Іран продав РФ бойові безпілотники «Shahed 129».
Іран передав Росії бойові безпілотники, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Іран відправив до Росії через Каспійське море партію ударно-розвідувальних БПЛА «Shahed 129», які росіяни планують застосовувати у війні з Україною. Про це повідомляє «ЦензорНет».

«Партію іранських дронів відправлено Каспійським морем до Росії. Надалі воєнний вантаж через Астрахань і Волгоград планується доставити до кордонів України», - пише видання.

За інформацією видання, ці дрони не застосовувалися в умовах реальних військових дій, тому наразі нічого точно не відомо про їхні реальні бойові характеристики. Однак зазначають, що «Shahed 129» може знаходитися у повітрі протягом доби й розганятися зі швидкістю 150 км/год.

«Довжина фюзеляжу «Shahed 129» складає 8 метрів. Розмах крил – 16 метрів. Заявлене бойове навантаження – до 400 кг. Швидкість польоту – до 150 км/год з радіусом – до 200 км. Заявлена дальність польоту до 1700 км. Розробники стверджують, що безпілотник може знаходитись в повітрі до 24 годин... Може озброюватися протитанковими ракетами Sadid-1 (копія ізраїльської Spike-ER) або високоточною плануючою бомбою з осколковою бойовою частиною – Sadid-3452, - пише «ЦензорНет».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду