Кім Чен Ин заявив, що готовий використати ядерну зброю в потенційних конфліктах зі США та Південною Кореєю

14:35, 29 липня 2022
У КНДР знову заговорили про ядерну зброю.
Кім Чен Ин заявив, що готовий використати ядерну зброю в потенційних конфліктах зі США та Південною Кореєю
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Глава КНДР Кім Чен Ин заявив, що готовий використати ядерну зброю в імовірному зіткненні зі США та Південною Кореєю. Про це він сказав виступаючи перед ветеранами війни у 69-ті роковини закінчення Корейської війни, передає Associated Press.

 За його словами, збройні сили КНДР готові відреагувати на будь-яку кризу, а сили стримування ядерної війни можуть «мобілізувати свою абсолютну міць, відповідно до власної місії», цитує агентство.

Під час виступу лідер КНДР також звинуватив США у «демонізації» Пхеньяна за його «рутинну військову діяльність».

Південна Корея висловила «глибокий жаль» з приводу загрози Кіма і заявила, що зберігає готовність впоратися з будь-якою провокацією з боку Північної Кореї «потужним та ефективним чином».

У заяві, зачитаній прес-секретарем Кан Ін Суном, президентське управління національної безпеки заявило, що Південна Корея захищатиме свою національну безпеку та безпеку громадян на основі міцного союзу зі Сполученими Штатами. Він закликав Північну Корею повернутися до переговорів, щоб зробити кроки щодо денуклеаризації.

Раніше в четвер міністерство оборони Південної Кореї повторило свою позицію про те, що воно нарощує свій військовий потенціал і спільну оборонну позицію зі Сполученими Штатами, щоб упоратися з ескалацією ядерних загроз з боку Північної Кореї.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді