У ЄС і Британії готуються подати позови проти Google на 25 мільярдів євро

09:14, 14 вересня 2022
Компанію, яка є ключовим гравцем на ринку онлайн-реклами, звинувачують у зловживанні на ринку рекламних технологій, пов’язаних із координацією продажу рекламного простору онлайн.
У ЄС і Британії готуються подати позови проти Google на 25 мільярдів євро
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Проти компанії Google готуються судові позови у Європейському Союзі та Великій Британії на загальну суму 25 мільярдів євро за звинуваченням у нечесній конкуренції на ринку цифрової реклами. Про це повідомляє The Guardian.

Компанію, яка є ключовим гравцем на ринку онлайн-реклами, звинувачують у зловживанні на ринку рекламних технологій, пов’язаних із координацією продажу рекламного простору онлайн.

"Видавці, включно з місцевими та національними ЗМІ, які відіграють важливу роль у нашому суспільстві, вже давно страждають від антиконкурентної поведінки Google", – сказав Дам’єн Гераден з бельгійської юридичної фірми Geradin Partners, яка бере участь у справі ЄС.

Юридична фірма Великобританії Humphries Kerstetter планує подати справу до апеляційного трибуналу з питань конкуренції протягом наступного місяця, хоча процес може зайняти роки, щоб дійти висновку. Британська служба конкуренції також досліджує вплив Google на ринку цифрових рекламних технологій.

У юридичній фірмі Humphries Kerstetter кажуть, що через антиконкурентну поведінку Google протягом багатьох років інформаційні сайти і малий бізнес втратили приблизно 7 млрд фунтів стерлінгів.

У Великій Британії позивачами автоматично будуть усі постраждалі сторони, тоді як у позові в ЄС, який буде подано в Нідерландах, потенційні заявники повинні самостійно звертатися для приєднання до позову.

Об’єднані позови вимагають загальну компенсацію, яка, за оцінками законних представників, може досягти 25 млрд євро. Позови фінансуються компаніями з фінансування судових процесів у Великій Британії та Нідерландах, які отримують частину будь-яких доходів від успішної справи.

"Google конструктивно співпрацює з видавцями по всій Європі – наші рекламні інструменти та інструменти наших численних рекламних конкурентів допомагають мільйонам вебсайтів і додатків фінансувати свій вміст і дозволяють компаніям будь-якого розміру ефективно охоплювати нових клієнтів. Ці послуги адаптуються та розвиваються в партнерстві з тими самими видавцями. Цей позов є спекулятивним і опортуністичним. Коли ми отримаємо скаргу, ми будемо рішуче боротися з нею", – у свою чергу заявив представник Google. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області