Twitter заблокував акаунт німецького телеканалу, який опублікував розслідування про викрадення рф українських дітей

17:06, 22 лютого 2023
Сторінка телеканалу ZDF Frontal була заблокована з вівторка, замість неї видавало напис «This account does not exist».
Twitter заблокував акаунт німецького телеканалу, який опублікував розслідування про викрадення рф українських дітей
Джерело фото: zdf.de
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Twitter заблокував сторінку програми німецького телеканалу ZDF Frontal невдовзі після того, як журналісти оприлюднили своє розслідування про викрадення рф українських дітей з окупованих територій. Про це пише Європейська правда з посиланням на Spiegel.

Повідомляється, що з вівторка акаунт Frontal не працював, натомість з'являвся напис «This account does not exist».

У виданні зауважили, що блокування каналу збіглося у часі з публікацією матеріалу про те, як рф примусово вивозить українських дітей з окупованих територій України до росії. Також у матеріалі йшлося про випадки, коли примусово евакуйовані родини не можуть виїхати з росії.

Як зазначають у ЗМІ, один із журналістів, який працював над розслідуванням, Анрдт Гінзель зауважив, що його твіти почали супроводжуватися попередженням про «потенційно чутливий контент».

Телеканал ZDF заявив, що вони звернулися до Twitter з проханням з'ясувати причину блокування, і розповіли, що нібито формальним приводом до блокування став неправильно зазначений в акаунті рік народження.

22 лютого, у середу, канал повідомив, що сторінка акаунту знову запрацювала, однак причину тимчасової несправності продовжують встановлювати.

«Ми повернулися. Але цікаво, чому ж Twitter вважає нас «неповнолітніми» та вимагає ID для верифікації акаунту. Втім, важливіше інше - ось наше розслідування», – цитує новий пост ZDF Frontal Європейська правда.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді