У Гаагу направлять прокурора із США, який розслідуватиме злочини рф проти України

21:44, 17 квітня 2023
Окрім цього США планує направити постійного юридичного радника в Київ.
У Гаагу направлять прокурора із США, який розслідуватиме злочини рф проти України
Фото: zn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство юстиції США повідомило, що до Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії рф проти України направлять американського прокурора. Про це повідомив офіційний сайт Мін’юсту США.

За словам генпрокурора США Мерріка Гарленда, було створено міжнародну слідчу групу, до якої увійшли сім країн. Вони будуть розслідувати міжнародні злочини, скоєні в Україні.

«Прокурор базуватиметься в Гаазі в Євроюсті - Агентстві Європейського Союзу з питань співробітництва у сфері кримінального правосуддя - і матиме доступ до значних ресурсів Міністерства, які ми розгорнули у відповідь на цю кризу», - сказано в повідомленні.

Також США планує направити постійного юридичного радника в Київ. Він буде співпрацювати з українськими партнерами над низкою складних питань у сфері юстиції.

«Прокурори, які працюють у команді Департаменту юстиції з питань відповідальності за воєнні злочини, продовжують тісно співпрацювати з нашими колегами з Генеральної прокуратури над розслідуванням конкретних злочинів, скоєних російськими військами, включаючи незаконні напади на цивільне населення», - сказав Гарленд.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва