Королівський замок Балморал вперше за понад 170 років відкрили для туристів

13:03, 1 липня 2024
Замок Балморал є резиденцією британської королівської родини.
Королівський замок Балморал вперше за понад 170 років відкрили для туристів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Замок Балморал у Шотландії вперше за понад 170 років відкрили для туристів. Екскурсії дозволила проводити королівська родина. Про це повідомляє The Guardian.

Зокрема, туристи зможуть побачити передпокій, червоний коридор, головну та сімейну їдальні, фоє, бібліотеку та вітальню королівського замку.

Квитки на екскурсії коштували £100 і £150, їх розпродали за 24 годин після надходження в продаж. З 1 липня до 4 серпня Балморал дозволили відвідувати 40 людям на день.

Замок Балморал є королівською резиденцією з тих пір, як його придбав принц Альберт у 1852 році за £32 000. Його часто називають улюбленою резиденцією королеви Єлизавети II, і тут вона померла 2022 року.

Стіни замку прикрашають картини вікторіанського художника сера Едвіна Генрі Ландсіра — улюбленця королеви Вікторії. Їх повісили на прохання короля Чарльза.

Бібліотеку, яка колись слугувала кімнатою для сніданків і обідів Вікторії та її чоловіка, зараз Чарльз використовує як кабінет.

Як відомо, раніше туристи могли відвідувати лише бальний зал Балморалу й територію замку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд