Компанія Intel звільняє понад 15 000 співробітників, щоб вибратися з кризи

22:54, 2 серпня 2024
Техногігант намагається вибратися з кризи і знизити витрати до 2025 року на 10 млрд доларів.
Компанія Intel звільняє понад 15 000 співробітників, щоб вибратися з кризи
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Корпорація Intel оголосила про скорочення свого штату співробітників на 15% і припинення «другорядної роботи». Про це повідомляє The Verde.

Таким чином техногігант намагається вибратися з кризи і знизити витрати до 2025 року на 10 млрд доларів.

За оцінками експертів, роботу втратять «від 15 до 19 тисяч фахівців».

Також зазначається, що Intel не встигає встигнути за конкурентами з AMD і NVIDIA в плані застосування генеративного штучного інтелекту, але компанія продовжить розвиватися в цій галузі. Також компанія продовжує нарощувати виробничі потужності для створення флагманських чіпів для ноутбуків, де Apple і Qualcomm становлять серйозну загрозу з Arm.

Крім того, серйозним ударом по престижу Intel є і проблеми з процесорами 13 і 14-го покоління. Власники нових моделей ще у квітні скаржилися на зависання та перезавантаження ПК в іграх, але Intel тільки зараз визнала проблему. Це матиме довгострокові наслідки, впевнені експерти.

Виторг компанії за другий квартал склав $12,8 млрд, знизившись лише на 1% порівняно з минулим роком. Intel продовжує стабільно заробляти на продажу комплектуючих для ПК і серверів.

Згідно з оцінками Layoffs.fyi, який відстежує скорочення співробітників у компаніях по всьому світу, понад 120 тисяч фахівців втратили роботу в технологічних корпораціях і стартапах у 2024 році. Тривожні сигнали про економічний спад в IT вперше далися взнаки ще наприкінці 2021 року і тривають досі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гетьман
    Руслан Гетьман
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Олег Курко
    Олег Курко
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду