Біля Італії затонула суперяхта, на борту якої був відомий британський мільйонер Майк Лінч з донькою: вони вважаються зниклими

08:12, 20 серпня 2024
Дружину Лінча Анджелу Бакарес вдалося врятувати, а доля мільйонера та його доньки залишається невідомою.
Біля Італії затонула суперяхта, на борту якої був відомий британський мільйонер Майк Лінч з донькою: вони вважаються зниклими
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вітрильна яхта Bayesian опинилася в епіцентрі сильного шторму і затонула неподалік столиці Сицилії Палермо (Італія) 19 серпня. Про це повідомляє Reuters.

Серед зниклих безвісти — відомий британський мільярдер, співзасновник компанії Autonomy Майк Лінч.  Разом з ним шукають 5 людей, включаючи доньку підприємця.

Вітрильник «Bayesian» під британським прапором завдовжки 56 метрів, на борту якого перебували 22 людини, потрапив у несподівано великий шторм вранці 19 серпня. У цей час яхта стояла на якорі недалеко від берега в районі порту Портічелло.

У результаті 15 осіб, серед яких дружина Лінча, Анжела Бакарес, якій належала яхта, і однорічна дівчинка, встигли врятуватися. Потім яхта несподівано пішта на дно.

Наразі офіційної публікації імен загиблих і зниклих безвісти не оголошено, проте людина, знайома з перебігом рятувальної операції, підтвердила, що Лінча і його 18-річну доньку Ханну не було знайдено.

Італійські ЗМІ повідомили, що загиблий був шеф-кухарем яхти. Італійська берегова охорона повідомила, що зниклі безвісти мали британське, американське і канадське громадянство. Ті, хто вижив, розповіли, що Лінч організував поїздку для своїх колег.

Як відомо, 59-річний Майк Лінч — один із найвідоміших британських технологічних підприємців. Він створив найбільшу в країні компанію з виробництва програмного забезпечення Autonomy на основі своїх новаторських досліджень у Кембриджському університеті і став відомий як британський Білл Гейтс.

У 2011 році він продав компанію HP за $11 млрд, але після придбання угода зірвалася, і американський технологічний гігант звинуватив його в шахрайстві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Єгор Краснов
    Єгор Краснов
    член Ради суддів України, суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Олександр Трембач
    Олександр Трембач
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Наталія Безименна
    Наталія Безименна
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Богдана Гедз
    Богдана Гедз
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Сергій Каракашьян
    Сергій Каракашьян
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва