У Києві осучаснять бібліотеки

13:46, 19 червня 2017
Метою столичної влади є не тільки оновлення вже існуючих бібліотек, а й адаптування їх до вимог людей різної вікової групи.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві працюють над створенням пілотного проекту «Сучасний бібліотечний простір». На нього планується виділити бюджетних 15 млн грн, розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає відомство.

«Ми плануємо зробити певну ревіталізацію наших бібліотечних просторів, тому що те, як вони функціонують зараз, нас не зовсім влаштовує. Ми повинні їх реорганізувати і зробити місцем збору молоді, освітнього і активного населення», — зазначив Геннадій Пліс.

Саме для цього, як зазначив він, влада Києва «не тільки активно вивчає іноземний досвід, а й прислухається до порад городян».

«Так, є багато людей, які надають перевагу друкованим книгам. Однак і вони хочуть мати можливість не тільки брати книги додому, але і працювати або відпочивати в комфортному приміщенні бібліотеки. Ми повинні оновити наявні бібліотеки, зробити їх сучасними і адаптувати до вимог людей. Це не тільки поверне інтерес до читання, але і допоможе згуртувати людей різного віку навколо розвитку та інтелектуального дозвілля», — переконаний Геннадій Пліс.

Нагадаємо, в кінці жовтня минулого року в рамках іншого проекту — «Юним киянам — сучасну бібліотеку» — презентували оновлений простір Центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Київ — БібліоHUB.

На ремонт і переобладнання бібліотеки владою міста виділені 1 млн грн, завдяки чому провели ремонт приміщень, придбали комп'ютерне та технічне обладнання, меблі тощо.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду