Українці скаржаться на тривалий розгляд судами справ про біженців

13:33, 19 червня 2017
Громадяни повідомили про порушення, на їхню думку, норм чинного законодавства України.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На особистому прийомі заступника керівника секретаріату - начальника управління з питань відповідальності суддів і прокурорів Вищої ради правосуддя Юрія Нікітченко громадяни повідомили про порушення, на їхню думку, норм чинного законодавства України суддями Деснянського районного суду міста Києва, Уманського міськрайонного суду Черкаської області, Окружного адміністративного суду міста Києва, Апеляційного суду міста Києва при здійсненні судочинства у справах за участю заявників, в т. ч. про визнання протиправними дій, скасування рішення про визнання статусу біженця, притягнення до адміністративної відповідальності.

Також вони скаржилися на довготривалий розгляд судами зазначених судових справ і ставили питання про стан розгляду у Вищій раді правосуддя поданих ними дисциплінарних скарг щодо поведінки суддів, передає прес-служба ВРП.

Під час особистого прийому надано ґрунтовні консультації щодо порушених питань, зокрема, роз'яснено повноваження Вищої ради правосуддя, звернуто увагу на порядок здійснення судочинства в Україні, в т. ч. на певний процесуальний порядок перегляду судових рішень, неможливість втручання в здійснення правосуддя і заборона впливати на суддів будь-яким способом.

У той же час поінформовано про порядок поводження із дисциплінарною скаргою щодо судді, притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності, визначений Законом України «Про Вищу раду правосуддя», з урахуванням вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів», а також акцентовано увагу на визначені законодавством строки застосування до судді дисциплінарного стягнення.

Крім цього, повідомлено заявникам про причини тривалого розгляду у Вищій раді правосуддя скарг в дисциплінарній провині судді, враховуючи зміни в організації системи правосуддя в Україні і об'єктивні обставини надходження до Вищої ради правосуддя значного обсягу матеріалів, а також зазначено, що член ВСП у своїй діяльності незалежний від будь-якого незаконного впливу, тиску або втручання.

Під час прийому прийняті дисциплінарні скарги про поведінку суддів і заяви з додатковими відомостями до раніше поданих до Вищої ради правосуддя скарги на дії суддів.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду