Традиційні новорічні страви, такі як олів'є, шуба та холодець, скоро з'являться на багатьох святкових столах. Але більшість з них мають короткий термін зберігання, тому важливо про це знати і правильно зберігати страви, щоб не отруїтися.
Терміни зберігання новорічних страв:
Щоб зробити вживання салату найбільш безпечним, овочі слід запекти у фользі, нарізати і зберігати в окремих від білковмісних продуктів контейнерах. Змішувати і заправляти салат потрібно безпосередньо перед поїданням.
Якщо приготували салат із риби чи морепродуктів, то вже через 12 годин його їсти не можна. А от якщо салат складається з консервованих овочів або відварених яєць, термін його зберігання не більше 6 годин.
Як правильно зберігати їжу після свята?
Всі страви необхідно зберігати в контейнерах, що щільно закриваються, а, наприклад, нарізку можна загорнути в харчову плівку. Все це потрібно робити для захисту від шкідливих бактерій.
Ковбаси чи копчену рибу бажано нарізати стільки, скільки плануєте з'їсти.
Нарізку варених ковбас та шинки краще вжити за добу, а сирокопченості та солону рибу - за 2-3 дні.
Запечене м'ясо треба тримати в холодильнику не більше 48 годин. Курятину, як і будь-яке м'ясо птиці, можна зберігати в холодильнику максимум дві доби.
Свіжі або приготовлені морепродукти зберігаються менше від усіх інших страв. Сирі морепродукти можуть залишатися в холодильнику не довше доби, а приготовлені — максимум два дні.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.