Міністра внутрішніх справ хочуть звільняти за рекомендацією Ради – законопроєкт

14:55, 27 вересня 2022
Пропонується в разі визнання роботи міністра внутрішніх справ незадовільною рекомендувати прем’єру внести до парламенту подання про його звільнення.
Міністра внутрішніх справ хочуть звільняти за рекомендацією Ради – законопроєкт
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракцій більшості та опозиції зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №8073 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог та перешкоджання діяльності комітетів Верховної Ради України та народних депутатів України, яким пропонується розширити перелік підстав для звільнення міністра внутрішніх справ.

Законопроєктом пропонується доповнити закон про комітети Верховної Ради новою статтею 333  (Повноваження та особливості формування персонального складу комітету Верховної Ради України, до предмета відання якого віднесено питання забезпечення контрольних функцій Верховної Ради України за діяльністю правоохоронних органів та органів прокуратури) та, серед іншого передбачити, що комітет більшістю голосів від затвердженого Верховною Радою України складу комітету може приймати рішення щодо: надання Верховній Раді України висновку про визнання звітів Директора Державного бюро розслідувань або Міністра внутрішніх справ України задовільними або незадовільними; внесення керівникам правоохоронних органів та органам прокуратури обов’язкових для розгляду письмових рекомендацій.

Змінами до статті 2321 Регламенту Верховної Ради передбачається, що депутати за підсумками розгляду звіту міністра внутрішніх справ можуть визнати його роботу задовільною чи незадовільною. У разі визнання роботи Міністра внутрішніх справ України незадовільною таке рішення Верховної Ради є підставою для рекомендації Прем’єр-міністру України внести у п’ятиденний строк на розгляд Верховної Ради України подання про звільнення зазначеної особи із займаної посади.

Як відомо, міністрів (окрім міністрів, призначених за поданнями Президента України) Верховна Рада звільняє на підставі подань прем’єра чи за власною ініціативою міністра.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 18 липня Верховна Рада звільнила Марину Лазебну з посади міністра соціальної політики. Вже наступного дня на цю посаду призначили Оксану Жолнович, яка серед іншого запропонувала сплачувати внески до пенсійного фонду за інших осіб родичам чи меценатам.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області