В Україні можуть розширити програми продажу ліків за доступними цінами

11:41, 25 жовтня 2022
У перехідних положеннях закону про державне соціальне страхування депутати доручили Кабінету Міністрів розширити програми реімбурсації лікарських засобів. Щоправда, не зрозуміло, про які саме групи ліків йдеться.
В Україні можуть розширити програми продажу ліків за доступними цінами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Депутати доручили Кабінету Міністрів розширити програми реімбурсації лікарських засобів. Це передбачено підписаним Президентом України Володимиром Зеленським законом про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України», який вже опубліковано у газеті «Голос України».

Згідно з перехідними положеннями підписаного закону Кабінету Міністрів, серед іншого, доручено: «розширити програми реімбурсації лікарських засобів та медичних виробів з урахуванням найбільш затребуваних препаратів у разі травми на виробництві та професійних захворювань». Які групи ліків пропонується додати, у документі не уточнюється.

Парламентарі також доручили урядовцям опрацювати питання надання роботодавцем оплачуваних днів додаткової відпустки у разі тимчасової непрацездатності працівника замість виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, тобто де-факто скасувати виплату лікарняних за рахунок Фонду соціального страхування, а з наступного року Пенсійного фонду.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав закон про передачу виплати лікарняних Пенсійному фонду та ліквідацію Фонду соціального страхування.

Підписаний закон передбачає, що з 1 січня 2023 року припиняє діяльність Фонд соціального страхування. Його функції будуть передано Пенсійному фонду.

Також Пенсійний фонд, серед іншого, отримає право: перевіряти обґрунтованість видачі, продовження листків непрацездатності і документів, що є підставою для їх формування, на базі інформації з електронних систем та реєстрів; одержувати безоплатно від державних органів, підприємств, установ, організацій (у тому числі від органів доходів і зборів, банківських, інших фінансово-кредитних установ) та громадян - суб’єктів підприємницької діяльності відомості щодо використання страхових коштів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області