«Київський метрополітен» заплатить понад 69 мільйонів гривень за коригування проєкту будівництва метро на Виноградар фірмі, яку підозрювали у розтраті майна столичного метро

07:20, 6 січня 2023
Переможцем тендеру щодо коригування проєкту будівництва метро на Виноградар стала компанія гривень ТОВ "КБ "Теплоенергоавтоматика", яку підозрювали у привласнені та розтраті.
«Київський метрополітен» заплатить понад 69 мільйонів гривень за коригування проєкту будівництва метро на Виноградар фірмі, яку підозрювали у розтраті майна столичного метро
Фото: kyiv.comments.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» сплатить 69,4 мільйони гривень ТОВ «КБ «Теплоенергоавтоматика» з міста Одеса за коригування проєкту будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метро на житловий масив Виноградар. Про це повідомляється в оголошенні на сайті Prozorro.

Згідно з договором роботи планується завершити до 30 грудня 2023 року.

За даними відкритих джерел "КБ "Теплоенергоавтоматика" створено у 1999 році. Його власниками вважаються Тетяна Білецька (70%) та Олександр Павлик (30%). За даними фінзвітності компанії за 2022 рік, її чистий збиток склав 994 тис. грн, дохід – 10,5 млн грн.

Компанія у 2020 році займалася проєктами капремонту столичних станцій метро «Хрещатик» та «Шулявська» щодо забезпечення вільного доступу маломобільних груп населення.

Для переможця тендера це був ювілейний 90-й тендер, 49 з яких компанія виграла. Не вперше ТОВ «КБ «Теплоенергоавтоматика» бере участь і в тендерах столичної підземки. В цілому з КП «Київський метрополітен» ТОВ «КБ «Теплоенергоавтоматика» уклала, даними відкритих джерел контрактів на понад 200 мільйонів гривень. Нинішній контракт став найбільшим з укладених з підземкою.

У 2021 році компанія фігурувала у кримінальному провадженні за підозрою у розтраті майна, яка була вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб. За даними слідства, члени тендерного комітету по закупівлі послуг та товарно-матеріальних цінностей для потреб структурних підрозділів метрополітену, з метою власного збагачення вступили у змову із представниками ряду комерційних структур серед яких була ТОВ «Теплоенергоавтоматика».

«Згідно отриманої інформації, встановлено, що під час укладання договорів, зазначеними суб`єктами господарювання до структурних підрозділів КП «Київський метрополітен» постачалися матеріали, які не відповідають заявленим якісним показникам, а капітальні ремонти на визначених об`єктах проводились без дотримання вимог державних будівельних норм», - зазначається в ухвалі Подільського райсуду міста Києва

Слідство вважало, що на рахунки компанії переказувалися гроші. У подальшому «здійснювалося перерахування грошових коштів на рахунки фірм-представників, а останні в свою чергу на рахунки суб`єктів господарювання транзитно-конвертаційної спрямованості з ознаками фіктивності». 

Як повідомляла «Судово-юридична газета», суд стягнув з підрядника 139 мільйонів за оборудки під час будівництва метро на Виноградар.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду