Поліцейські зупинили водія напідпитку, однак той в суді повідомив, що автомобілем керував незнайомий йому громадянин, а суд з цим погодився

20:00, 28 травня 2023
Громадянин зміг знайти спосіб, як уникнути позбавлення права на керування автомобілем.
Поліцейські зупинили водія напідпитку, однак той в суді повідомив, що автомобілем керував незнайомий йому громадянин, а суд з цим погодився
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Столичним поліцейським не вдалося притягнути до відповідальності Артема З., який, за даними патрульних, у 5:20 26 березня у стані алкогольного сп’яніння керував у центрі Києва автомобілем BMW.   

Огляд на стан сп’яніння, проведений за допомогою приладу Drager, виявив у Артема З. досить сильний стан сп’яніння – 1,25 проміле.

Втім, у судовому засіданні Артем З. зазначив, що вранці 26 березня він насправді не керував транспортним засобом, а знаходився на задньому пасажирському сидінні.

За словами Артема З., автомобілем BMW в цей час керував інший чоловік, якого він не знає.

Також, Артем З. зміг забезпечити присутність у судовому засіданні двох свідків, які підтвердили в суді, що BMW дійсно керував «якійсь чоловік», якого вони не знають.  

Суд, дослідивши відеозапис з камери патрульних поліцейських, зазначив, що на відеозаписі не зафіксований факт перебування Артема З. саме за кермом BMW.

Також суд вказав, що за статтею 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) КУпАП, до відповідальності може бути притягнута особа, яка є водієм, тобто особа, яка безпосередньо керує транспортним засобом.

Втім, надати документальне підтвердження, що саме Артем З. знаходився за кермом автомобіля BMW, патрульні суду не змогли.

Відтак, 8 травня Шевченківський районний суд Києва закрив провадження у справі щодо Артема З. за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як патрульні склали протокол за ст. 130 КУпАП на водія, який вирішив скористатися послугою «тверезий водій».

Також, «Судово-юридична газета» розповідала, як патрульні поліцейські побили водія, а потім склали на нього протокол за ст. 130.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва