У БПП сподіваються прийняти нові кодекси до кінця сесії

12:00, 21 червня 2017
За словами депутата Сергія Алєксєєва, парламент повинен підготувати прийнятий в першому читанні документ до розгляду у другому читанні вже на наступному пленарному тижні.
У БПП сподіваються прийняти нові кодекси до кінця сесії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Зміни до процесуальних кодексів необхідно внести до кінця поточної сесії парламенту, що дозволить відразу запрацювати оновленому Верховному Суду.

Про це в кулуарах парламенту сказав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Сергій Алєксєєв, коментуючи прийняття в першому читанні проекту Закону «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», сказано в повідомленні на сайті депутата.

За словами Сергія Алєксєєва, парламент повинен оперативно підготувати прийнятий в першому читанні документ до розгляду у другому читанні вже на наступному пленарному тижні.

«У такому випадку вже через місяць Верховний Суд запрацює. Це і буде реальна реформа в судовій системі, якої ми не мали з часу проголошення незалежності України. Якщо ми цього не зробимо, то Верховний Суд до осені повноцінно працювати не буде», — сказав він.

Сергій Алєксєєв нагадав, що на посади 120 суддів Верховного Суду останні шість місяців триває конкурс, який вперше за всю історію незалежної України проводиться прозоро і публічно. Завдяки судовій реформі, участь в ньому змогли взяти вчені та адвокати, що внесе «нову кров» в судову систему.

«Конкурс закінчується вже через два тижні, але без цих законодавчих змін новий сформований Верховний Суд запрацювати не зможе. Складеться ситуація, що будуть призначені 120 нових суддів, які не матимуть повноважень», — пояснив необхідність прийняття змін до процесуальних кодексів народний депутат.

Дивіться також результати співбесіди з конкурсантами до Верховного Суду від цивільної юстиції, хозюстиції і від кримінальної юстиції.

Читайте текстову трансляцію конкурсу в Верховний Суд на сайті «Судово-юридичної газети».

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд