Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська проходить далі в конкурсі до Верховного Суду

11:46, 26 червня 2017
Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська проходить далі в конкурсі до Верховного Суду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища кваліфкомісія суддів провела співбесіди з кандидатом до Верховного Суду, заступником генерального прокурора України Анжелою Стрижевською, щодо якої було оголошено перерву.

Під час співбесіди член ВККС Андрій Козлов взяв самовідвід.

Відзначимо, що 21 червня ВККС уже розглядала її кандидатуру в пленарному складі, а співбесіда з нею відбулося 22 травня.

21 червня перед початком розгляду координатор Громадської ради доброчесності Віталій Титич повідомив, що ГРД долучила ще деяку інформацію на додаток до висновку.

У зв'язку з цим розгляд перенесли.

Після засідання ГРД направила ще деяку інформацію ВККС, яка надійшла до Комісії 23 червня. Ця інформація також була спрямована на електронну пошту кандидата.

«Додаткова інформація, яка була мені спрямована, є по суті коментарем до моїх пояснень», — зазначила Анжела Стрижевська.

Члени ВККС Андрій Василенко та Павло Луцюк зробили зауваження до ГРД щодо того, що інформація була направлена в останній момент.

Як підкреслила представник ГРД Галина Чижик, згідно з наказом генпрокурора про розподіл обов'язків, відділ, яким займається кандидат, відповідає за стан організації роботи в сфері протидії та запобігання корупції, в т. ч. щодо членів ВККС. Таким чином, на думку ГРД, має місце конфлікт інтересів.

Однак Анжела Стрижевська повідомила, що на її відділ не накладається виявлення корупції членам ВККС, і члени ВККС не належать до категорій держслужбовців, які знаходяться у віданні відділу протидії корупції.

ВККС прийняла рішення про те, що Анжела Стрижевська підтвердила здатність здійснювати правосуддя в Касаційному кримінальному суді ВС. 13 голосів — «за», проти — 1.

Автор:
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області