Вища рада правосуддя звільнила трьох суддів

15:47, 13 липня 2017
Двоє суддів звільнені у зв'язку з поданням заяви про відставку.
Вища рада правосуддя звільнила трьох суддів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Також ВРП прийняла рішення звільнити суддю з посади за власним бажанням.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Вища рада правосуддя прийняла рішення звільнити в зв'язку з подачею заяв про відставку суддів:

  • Леона Олександра Івановича— з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ;
  • Сорочан Аллу Василівну— з посади судді Врадіївського районного суду Миколаївської області.

Також ВРП прийняла рішення звільнити Шевиріна Андрія Олексійовича з посади судді Татарбунарського районного суду Одеської області за власним бажанням.

У той же час Вища рада правосуддя ухвалила залишити без розгляду заяви Беца Олександра Вадимовича та Коваль Світлани Миколаївни про звільнення з посад суддів Апеляційного суду міста Києва у відставку.

Зазначені судді постановами Верховної Ради України від 29 вересня 2016 року звільнено з посад у зв'язку з порушенням присяги судді на підставі подання Вищої ради юстиції.

Крім цього, Вища рада правосуддя відмовила в задоволенні заяви про звільнення Бондарчука Вячеслава Володимировича з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира у відставку, оскільки суддя не має достатнього стажу роботи для звільнення у відставку.

Вища рада правосуддя відмовила у звільненні Чепурного Валерія Петровича з посади судді Соснівського районного суду міста Черкаси в зв'язку з нездатністю виконувати повноваження за станом здоров'я і зупинив розгляд питання про його звільнення з посади судді у відставку.

Нагадаємо, 17 березня 2017 року Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Соснівського районного суду міста Черкаси Чепурного Валерія Петровича.

Також 11 липня Вища рада правосуддя звільнила 17 суддів.

Крім цього, 13 липня Вища рада правосуддя рекомендувала обрати безстроково вісім суддів.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір