Конкурс до Верховного Суду: враження переможця

14:55, 28 липня 2017
C якими труднощами довелося зіткнутися кандидатам до Верховного Суду і який досвід вони набули.
Конкурс до Верховного Суду: враження переможця
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні добігає кінця конкурс в новий Верховний Суд. Вчора, 27 липня, Вища кваліфікаційна комісія суддів України затвердила рейтинг кандидатів за підсумками конкурсу.

Один з конкурсантів, адвокат Ганна Вронська, подолала прохідний бар'єр до Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду і вирішила поділитися своїми враженнями від конкурсу.

Конкурсант розповіла на особистому досвіді, як проходив відбір, і з якими труднощами довелося зіткнутися на шляху до вищої судової інстанції держави.

Перш за все, Ганна Вронська зазначила складності процедури в плані очікування послідовних етапів конкурсу.

«Починаючи з 7 листопада минулого року переважна більшість часу пройшла в очікуванні. Спочатку переліку питань до тестів, потім – першого іспиту, ще потім - результатів практичного завдання, згодом – «загадкових» психологічних тестів, і вже наприкінці – результатів загального рейтингу» — написала вона на сторінці в Facebook.

«Насамперед, це було змагання із самим собою», — зізналася вона, нагадуючи про теоретичній частині конкурсу: «Фактично прийшлось вчитись з самого початку. Повторити теорію конституційного права, прочитати майже все нове антикорупційне законодавство, пригадати загальну частину цивільного права, переглянути безліч постанов ВГСУ та ВСУ, повторити напам’ять алфавіт та таблицю арифметичних коренів, згадати всю свою юридичну кар’єру, значні судові справи, професійні перемоги та поразки».

Конкурс до Верховного Суду стартував 7 листопада 2016 року, і за більш ніж 8 місяців, як написала Ганна Вронська, вона обзавелася новими знайомствами з числа суддів, вчених, колег — адвокатів з усіх куточків України.

«Більшість з них порядні та чесні люди. Новизна самого конкурсу та різних його етапів скоріше нас об’єднувала, ніж створювала атмосферу конкуренції. Ми стали друзями «в силу обставин». Сподіваюсь, добрі стосунки між нами залишаться і надалі», — висловила надію адвокат.

Вронська подякувала всім, хто її підтримував, умовно назвавши це — ще одним етапом конкурсу — «на витримку».

Для всіх, хто сумнівався чи брати участь у другому етапі, Вронська без роздумів дає позитивну відповідь.

«Для тих, хто все ще розмірковує, чи брати участь у другому етапі, моя відповідь — однозначно «так». Я хочу жити в цій країні, мені не байдуже її майбутнє. Не можна просто спостерігати зі сторони, скептично очікуючи на чергову «зраду». Чесніше, щось спробувати зробити. Банально, але все залежить від нас самих. А там, хай переможе сильніший!», — резюмує адвокат Ганна Вронська.

У четвер 27 липня всі конкурсанти і небайдужа громадськість стежили за оголошенням результатів конкурсу. За 30 місць в кожній палаті Верховного Суду (в Касаційний цивільний суд, Касаційний адміністративний, Касаційний господарський, Касаційний кримінальний) змагалася значна кількість кандидатів.

Імена переможців стали відомі близько півночі.

Раніше, «Судово-юридична газета» писала про те, хто не підійшов за критеріями доброчесності ГРД.

Автор:
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду