Стали відомі останні подробиці відбору в прокурори місцевих прокуратур

09:00, 28 вересня 2017
Стало відомо, коли з'являться тестові завдання і як буде проходити спецпідготовка майбутніх прокурорів
Стали відомі останні подробиці відбору в прокурори місцевих прокуратур
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) завершує організаційні заходи щодо проведення відбору в прокурори місцевих судів. Комісія вже затвердила тестові завдання для кандидатів і програму спеціальної підготовки майбутніх прокурорів. В даний час проходить спеціальна перевірка претендентів. Останніми новинами відбору до місцевих прокуратури з «Судово-юридичною газетою» поділився заступник голови КДКП Віктор Шемчук.

– Скільки претендентів на посади прокурорів виявили бажання взяти участь у відборі?

– На триста вакантних посад в місцевих прокуратурах подали документи 680 осіб. Ця кількість претендентів дає нам підстави вважати, що повноцінний конкурс дійсно відбудеться і дозволить нам відібрати найкращих кандидатів. Хотілося б відзначити, що це поки тільки приблизна цифра, оскільки в даний час проводиться спеціальна перевірка кандидатів в прокурори, після якої число претендентів може дещо зменшитися.

– Які є нюанси у спеціальної перевірки?

– На момент подачі документів для участі в відборі могло бути так, що деяким кандидатам в прокурори не вистачало декількох тижнів стажу в сфері права. Але на момент, коли комісія розглядатиме того чи іншого кандидата, цей стаж у нього вже може бути. Так що називати точну цифру кандидатів, які візьмуть участь в тестуванні і спеціальної підготовки, поки рано.

– Чи затверджені тестові завдання та програма спеціальної підготовки кандидатів?

– І тестові завдання, і програма спеціальної підготовки вже затверджені Комісією. Всі питання до тестів будуть опубліковані на сайті КДКП. Швидше за все це станеться вже на цьому тижні. Всі бажаючі стати прокурорами місцевих прокуратур, таким чином, будуть мати можливість підготуватися. Після цього, приблизно через місяць, відбудеться тестування кандидатів, а в грудні почнеться їх навчання.

– Будуть опубліковані як завдання, так і відповіді на них?

– Опубліковані будуть тільки завдання.

– Що являє собою спеціальна підготовка?

– Спеціальна підготовка включає в себе вісім місяців теоретичної підготовки. При цьому щотижнева теоретична підготовка буде складатися з чотирьох днів навчання в Національній академії прокуратури і одного дня практичних занять в прокуратурах, судово-медичних експертизах, експертних установах і органах влади. Це потрібно, щоб майбутні прокурори ознайомились з усіма нюансами, з якими пізніше зіткнуться в роботі.

– Крім того, у них будуть і практичні заняття?

– Кандидати будуть проходити тримісячний курс практики на базі прокуратур. Про це вже є домовленість з генеральним прокурором. Ще один місяць їм буде виділено на здачу іспитів, щоб ми могли перевірити отриманий кандидатами за рік навчання рівень знань.

– Чи зможуть претенденти поєднувати навчання і свою колишню роботу?

– Цього зробити не вийде. Під час проходження спеціальної підготовки кандидати будуть навчатися стаціонарно, отримувати 2/3 від посадового окладу прокурора і проходити практику в базових прокуратурах як, можливо, в Києві, так і в регіонах.

Раніше «Судово-юридична газета» вже писала про конкурси на посади прокурорів різних рівнів і дисциплінарну практику КДКП.

Автор:
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді