У Києві підприємець підозрюється у заволодінні 1,3 млн грн під час реставрації Маріїнського палацу

10:58, 22 серпня 2022
Чоловік вніс до документів неправдиві відомості про залучення до цих робіт осіб, які насправді не мали відповідних повноважень, та як наслідок заволодів коштами.
У Києві підприємець підозрюється у заволодінні 1,3 млн грн під час реставрації Маріїнського палацу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві прокуратура повідомила про підозру фізичній особі-підприємцю у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах шляхом підроблення фінансово-господарських документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це йдеться у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, підприємець протягом 2017-2018 років на виконання умов договору здійснював технічний нагляд за проведенням реставраційних робіт Маріїнського палацу в м. Києві.

«З метою заволодіння бюджетними коштами чоловік вніс до офіційних документів неправдиві відомості про залучення до цих робіт осіб, які насправді не мали відповідних повноважень, та як наслідок заволодів вказаними коштами держави.

Збитки державним інтересам складають понад 1,3 млн гривень.

Обставини, які стали предметом досудового розслідування, були виявлені Державною аудиторською службою України під час проведення ревізії та підтверджені судовими експертизами», — сказано у повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що детективами НАБУ повідомлено нові підозри у справі щодо заволодіння коштами державного підприємства «Укрекоресурси» на суму понад 13 млн гривень при виконанні договорів на закупівлю автоматів з прийому використаної тари (фандоматів), а саме директору та фактичному власнику приватного товариства. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду