Пенсійне посвідчення, посвідка на проживання та шеринг авто: Мінцифри відкриє доступ до нових послуг у «Дії»

19:42, 28 серпня 2022
Михайло Федоров анонсував низку нових послуг, що з’являться в мобільному застосунку.
Пенсійне посвідчення, посвідка на проживання та шеринг авто: Мінцифри відкриє доступ до нових послуг у «Дії»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації планує у понеділок, 29 серпня, запустити низку нових сервісів у додатку «Дія», які раніше проходили тестування. Про це повідомляється в анонсі брифінгу віце-прем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, запланованого на понеділок.

«Ми успішно завершили бета-тестування нових сервісів і вже завтра в «Дії» будуть доступні пенсійні посвідчення, види на тимчасове та постійне проживання», - зазначено в анонсі.

Крім того, у сервісі планують відкрити доступ до англомовних документів та шерингу авто.

Що з'явиться у додатку:

Електронне пенсійне посвідчення. Не буде потреби носити фізичний документ із собою. Він завжди буде під рукою в Дії. Тому власники пенсійного зможуть використовувати його для отримання держпослуг онлайн, пред'являти в аптеці чи у громадському транспорті.

Електронна посвідка на проживання. Головний документ для іноземців. У Дії відображатимуться посвідки у вигляді пластикової картки із безконтактним носієм.

Автоматична реєстрація ТОВ. Послуга реєстрації ТОВ буде повністю автоматичною й працюватиме майже миттєво. 2 секунди і підприємство відкрито.

Англомовні документи. Завдяки англомовним документам українці, понад 5,5 млн з яких вимушено перебувають за кордоном, зможуть користуватися цифровими документами за межами України.

Шеринг авто. Наприклад, ви берете авто дружини. Але техпаспорт залишився вдома. Подаєте заявку на шеринг авто в Дії. Ваша дружина робить те ж саме – і техпаспорт з’явиться у вас в застосунку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва