Опис майна фізособи, яка визнана безвісно відсутньою або зникла безвісти за особливих обставин: методичні рекомендації НПУ

17:15, 28 жовтня 2022
Для нотаріусів пояснили низку аспектів.
Опис майна фізособи, яка визнана безвісно відсутньою або зникла безвісти за особливих обставин: методичні рекомендації НПУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Нотаріальна палата України оприлюднила методичні рекомендації щодо опису майна фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою або зникла безвісти за особливих обставин, та щодо встановлення над ним опіки. Рекомендації з’явились на офіційному сайті НПУ.

«Відповідно до наказу Мін’юсту від 19.05.2022 № 2017/5 Розділ II Порядку вчинення нотаріальних дій доповнено главою 9-1 «Опис майна фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою або зникла безвісти за особливих обставин, та встановлення над ним опіки».

Комісія НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності розробила для нотаріусів Методичні рекомендації щодо опису майна фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою або зникла безвісти за особливих обставин та щодо встановлення над ним опіки», — сказано у повідомленні.

Примірний зразок доручення нотаріуса:

 

Раніше ми писали, які документи працівник має подати в центр зайнятості у разі смерті роботодавця для припинення трудового договору.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду