ДСА України долучилась до розв'язання енергетичних проблем

19:19, 11 листопада 2022
ДСА активно долучається до розв'язання проблем, що виникають у судах внаслідок тимчасового відключення електроживлення.
ДСА України долучилась до розв'язання енергетичних проблем
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна судова адміністріція долучилась до розв'язання енергетичних проблем. 

«Другий місяць поспіль енергетична інфраструктура всієї території України зазнає масованих атак ракетами та дронами з боку Росії. Внаслідок енергетичного тероризму серйозно пошкоджено вже близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України, зокрема ТЕС, ТЕЦ та ГЕС. 

Держава вживає всіх можливих заходів для стабілізації роботи енергомережі. Окрім проведення робіт з відновлення енергетичної інфраструктури по всій території України застосовуються планові відключення електроенергії.

У зазначених умовах ДСА України активно долучається до розв'язання проблем, що виникають у судах внаслідок тимчасового відключення електроживлення.

Ще на початку проведення бойових дій ДСА України звернулась до Міністерства цифрової трансформації України стосовно необхідності забезпечення судів безперервним зв’язком шляхом отримання систем супутникового зв'язку StarLink від компанії SpaceX для підтримки роботи критичної інфраструктури й сервісів України.

За сприяння Мінцифри Державною судовою адміністрацією України отримано від Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України станції супутникового зв'язку StarLink від компанії SpaceX.

За допомогою однієї системи StarLink організовано резервний канал передачі даних судової влади, що забезпечує стале функціонування відповідних інформаційних ресурсів.

Інші системи розподілено між судами та територіальними управліннями ДСА України для забезпечення судів безперервним Інтернет-зв'язком у відповідних регіонах під час пошкоджень Інтернет-зв'язку, який надається відповідним оператором, а також для врегулювання питання доступу до Інтернету під час аварійних відключень енергопостачання у відповідному регіоні.

На жаль, наявних систем StarLink не вистачає для роботи судів в умовах віялових відключень електроенергії.

Наразі в розпорядженні ДСА України є лише по дві одиниці терміналів StarLink на область. Цієї кількості не вистачає одразу, щоб забезпечити всі суди області на випадок віялових відключень електроенергії. Адже неможливо на території області одночасно перемістити термінали на значні відстані між судами в досить щільний на сьогодні графік відключень електроенергії - по декілька разів протягом однієї доби.

Отримана кількість систем StarLink на сьогодні може гарантувати резервний канал зв’язку лише на випадок нечисельних (одного, двох) випадків аварійних відключень, які трапляються не одночасно та в проміжках часу понад однієї-двох діб», — повідомляє пресслужба ДСА.

Раніше ми писали, що апеляційні суди Києва в умовах енергокризи опинилися без генераторів та Starlink.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва