Україна представила в ООН проєкт резолюції про відшкодування збитків за агресію РФ

20:21, 14 листопада 2022
Росія блокує роботу Ради Безпеки ООН завдяки праву вето, не дозволяючи ухвалити жодного зобов’язувального рішення із засудженням російської агресії.
Україна представила в ООН проєкт резолюції про відшкодування збитків за агресію РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У понеділок, 14 листопада, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на спеціальній сесії Генеральної Асамблеї представив проєкт резолюції про механізм компенсації збитків, завданих повномасштабною російською агресією. Про це повідомляє «Європейська правда».

Він нагадав, що Росія блокує роботу Ради Безпеки ООН завдяки праву вето, не дозволяючи ухвалити жодного зобов’язувального рішення із засудженням російської агресії.

«Заблокувавши Раду Безпеки, радянські спадкоємці намагаються втихомирити Генеральну Асамблею. ООН більше не повинна з цим миритися. Саме зараз є ще одна можливість послати чіткий сигнал Росії і будь-кому іншому, хто коли-небудь подумає про застосування сили для перекроювання міжнародно визнаних кордонів», – наголосив український дипломат.

Він наголосив, що голосування за резолюцію не означає приставання на бік однієї зі сторін конфлікту, адже йдеться про підтримку Статуту ООН, його цілей і принципів та міжнародного права загалом.

«Пропозиція, яка сьогодні висувається перед вами, є проголошенням того, що Росія має бути притягнута до відповідальності за порушення міжнародного права в Україні. Це підтвердження необхідності конкретного механізму відшкодування збитків, який вдихне життя в цю декларацію», – зазначив Кислиця.

Він наголосив, що резолюція стосується не лише Росії – «вона працюватиме на користь усіх тих, кому зараз загрожує або може загрожувати в майбутньому застосування сили».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва