У Раді заявили, що уже сьогодні є велика кількість інвесторів, які хочуть вкладатися в українську економіку

13:45, 21 листопада 2022
Наразі йде постійний діалог з потенційними інвесторами.
У Раді заявили, що уже сьогодні є велика кількість інвесторів, які хочуть вкладатися в українську економіку
Фото: fbc.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Член Комітету з питань економічного розвитку Олександр Маріковський заявив, що уже сьогодні є велика кількість інвесторів, які хочуть вкладатися в українську економіку. Про це йдеться на Facebook-сторінці комітету.

«На період війни, на жаль, наші основні стабілізаційні методи – це допомога Світового банку, МВФ, європейських партнерів. Важливо, що Україна зараз завдяки своїй потужності, силі та волі до перемоги виборює для себе найкращі умови, що існують за такими різновидами допомоги. 40-50% наданих нам коштів ми не повертатимемо. Також повернення значної частини допомоги відтерміноване в часі», – сказав політик.

За його словами, і Президент Володимир Зеленський, і представники уряду, і наші дипломати постійно спілкуються з потенційними інвесторами. Партнери готові до співпраці, розглядають пропозиції, однак інструментарій, що захистить їхні інвестиції, в Україні ще на стадії розвитку, наприклад, страхування від воєнних ризиків.

«Наразі ми працюємо над тим, щоб відразу після звільнення наших територій залучати досить великі інвестиції. Багато і приватних інвесторів, і країн-партнерів уже ведуть перемовини, відпрацьовуються механізми. У цьому контексті найчастіше говорять про військово-промисловий комплекс, бо Україна сьогодні - єдина потужна держава в європейському просторі, яка перебуває у війні й має велику експертизу. Тож мілітарний сектор буде розвиватися. Ми чуємо новини, що вже є така синхронізація з НАТО», – зазначив парламентарій.

На його думку, другим напрямом є перспективні сектори економіки, які у нас уже були розвинені, а надалі їх треба поглиблювати.

«Наприклад, диджиталізація, необхідний перехід від аутсорсу до продуктового, тобто виробництво власного продукту ІТ. Те ж стосується агросектора – від сировинного експорту треба переходити до глибокої переробки», – зауважив Олександр Маріковський.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду