Поновлено подачу заявок на отримання державної допомоги сільськогосподарським виробникам

08:26, 24 листопада 2022
Відповідно до змін, внесених постановою КМУ від 18.11.2022 № 1294, подачу заявок продовжено до 30 листопада поточного року.
Поновлено подачу заявок на отримання державної допомоги сільськогосподарським виробникам
Зображення від jcomp на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що з 23 листопада аграрії можуть зареєструвати заяви у Державному аграрному реєстрі на отримання державної допомоги - бюджетних субсидій на 1 га сільгоспугідь та спеціальної бюджетної дотації за утримання корів.

Відповідно до змін, внесених постановою КМУ від 18.11.2022 № 1294, подачу завок продовжено до 30 листопада поточного року.

«Учасниками програми можуть бути лише ті виробники сільськогосподарської продукції, котрі зареєстровані у Державному аграрному реєстрі та відповідають її критеріям. Адже розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через ДАР», - наголошують у Мінагро.

У Міністерстві зазначають, що за умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які мають від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Перші можуть отримати – 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тис. гривень. Другі – 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, але не більше 530 тис. гривень.

«Дія програми поширюється на всі регіони України, окрім територій, які включені до переліку громад, що розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають в тимчасовій окупації чи оточенні, затвердженого Мінреінтеграції», - наголосили у Міністерстві.

Також ми писали, як херсонцям отримати грошову допомогу від міжнародних донорів: роз’яснення Мінреінтеграції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду