Атомна та зелена енергетики, децентралізація системи - орієнтири розвитку української енергетичного сектору, — замміністра енергетики

22:12, 20 січня 2023
За прогнозами замміністра енергетики, у 2023 році використання вугілля для виготовлення електроенергії знизиться.
Атомна та зелена енергетики, децентралізація системи  -  орієнтири розвитку української енергетичного сектору, — замміністра енергетики
Джерело фото glavcom.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Атомна і зелена енергетики, децентралізована енергетична система, — основні орієнтирі розвитку українського енергетичного сектору. Про це заявив заступник Міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков під час участі в панелі «Енергетична інфраструктура України: від руйнування до стійкості», яка відбулася в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, який тривав з 16 по 20 січня.

У своєму виступі заступник міністра зробив прогнози щодо майбутнього розвитку української енергетики.

Так, за словами Демченкова, до 2040 року Україна планує повністю відмовитися від використання вугілля для вироблення електроенергії. Натомість передбачається розширення джерел альтернативної енергії: побудову сонячних та вітрових генерацій.

До 2040 року українські ТЕЦ мають працювати на біопаливі, каже заступник міністра.

У 2032 році, зазначає Демченков, частка відновлюваних джерел енергії сягне 25%, а у 2050 — подвоїться. На той момент Україна вже матиме два нові атомні блоки, додає заступник міністра.

Уже цьогоріч, прогнозує Демченков, використання вугілля має знизитися.

Заступник Міністра енергетики України з питань європейської інтеграції закликав учасників Форуму інвестувати проєкти переходу України на альтернативні джерела енергії, підкресливши, що це інвестиції у зміцнення енергетичної безпеки Європи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва