Чи загрожує Україні висадка десанту РФ у Придністров’ї та початок бойових дій: в ОК «Південь» дали відповідь

16:18, 26 лютого 2023
Кордони України поблизу Придністров'я щільно укріплені.
Чи загрожує Україні висадка десанту РФ у Придністров’ї та початок бойових дій: в ОК «Південь» дали відповідь
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Днями Міноборони РФ поширило фейк про нібито підготовку «вторгнення» ЗСУ на територію Придністров'я, при цьому росіяни нібито «адекватно відреагують на підготовку провокації». Речниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону пояснила, чи є загроза відкриття бойового фронту росіянами з боку Придністров'я та що відбувається на кордоні.

«Тут, знаєте, знову включається реагування з народної лірики: гучніше за всіх "тримай злодія" кричить сам злодій. Так і тут відбувається, що намагаються (росіяни - ред.) звинуватити Україну в тому, що вона готує якийсь напад кудись та просування своїх військ. Повірте, нам є куди просувати свої війська і в нас багато бойової роботи», — наголосила вона.

Гуменюк зазначила, що кордони України поблизу Придністров'я щільно укріплені. І це відбулося ще до початку повномасштабного вторгнення. 

«Ми усвідомлювали, що наявність там військового контингенту може передбачати певну загрозу, а те, що відбувається зараз – проста шкільна географія говорить про те, що підсилення їм чекати немає звідки і будь-яка операція: повітряний десант або наводний, як вони розповідають, для них просто нереальна. Наявність наших сил угруповань і потужностей, які вздовж кордону з Придністров'ям, абсолютно адекватна тій загрозі, яка гіпотетично ймовірна з того напрямку – у випадку абсолютної відчайдушності», - резюмувала вона.

Нагадаємо, що у Молдові чекають «сюрпризів» від РФ. Там розглядають кілька можливих сценаріїв російської спроби дестабілізації ситуації в країні. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва