Вінничанка після операції жила з хірургічним інструментом у черевній порожнині: медзаклад сплатить їй 400 тисяч грн компенсації

20:38, 15 березня 2023
Представник медзакладу просив зменшити грошову компенсацію, яку визначив суд першої інстанції в розмірі 900 тисяч гривень.
Вінничанка після операції жила з хірургічним інструментом у черевній порожнині: медзаклад сплатить їй  400 тисяч грн компенсації
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вінницький апеляційний суд частково змінив рішення суду першої інстанції в частині, де йдеться про розмір моральної шкоди, заподіяної пацієнтці. 

Через необережність медиків жінка після хірургічної операції, проведеної у 2005 році, майже півтора десятиліття жила з хірургічним інструментом у черевній порожнині, повідомляє пресслужба суду. 

Відтак хронічна інтоксикація провокувала, зокрема, слабкість і втомлюваність. Тож позивачка наполягала, щоб апеляційна інстанція залишила в силі рішення суду першої інстанції, який ухвалив стягнути з відповідача на її користь майже 900 тисяч гривень моральної шкоди.

Представник медзакладу просив зменшити грошову компенсанцію та загалом добивався, аби рішення суду першої інстанції скасували й ухвалили нове – про відмову у задоволенні позовних вимог. 

Проте Вінницький апеляційний суд вирішив стягнути з медичного закладу на користь мешканки Вінниці 400 тисяч гривень компенсації. При цьому суд врахував обставини, що впливають на розмір відшкодування моральної шкоди відповідно до статті 23 Цивільного кодексу України. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду