Як захистити дитину від кібербулінгу: поради

11:26, 20 листопада 2023
Не можна ігнорувати факти погроз, оприлюднення або збір даних, образи, підозрілу поведінку щодо дитини.
Як захистити дитину від кібербулінгу: поради
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України наголошує на важливості захисту дітей від кібербулінгу – форми цькування, що стає все більш поширеною серед дітей через соціальні мережі. З цієї причини вони надають кілька корисних порад батькам, які можуть стати корисними у разі виявлення такої ситуації.

  • Підтримайте дитину, якщо вона стикнулася з цькуванням у мережі. Зазначте, що це не її вина і запевніть, що ви здатні разом з нею вирішити цю проблему.
  • Зберігайте докази цькування, зробивши скріншоти образливих повідомлень чи залякувань. Ця інформація може стати важливим доказом у разі звернення до правоохоронних органів.
  • Занесіть акаунти, з яких відбувається цькування, до чорного списку та заблокуйте їх. Іноді кривдник припиняє атаки, коли не отримує очікуваної реакції.
  • Перевірте налаштування приватності сторінки дитини, видаливши особисту інформацію, яка може бути доступна шкідливим особам.
  • Відключіть сторінку на певний час. Якщо це обмежує дитину у спілкуванні з друзями, розгляньте можливість створення нового акаунту з іншим ім’ям та фото.
  • З’ясуйте, чи знайома дитина з цькувальником в реальному житті та яка інформація про нього відома.
  • Якщо напади продовжуються незважаючи на вжиті заходи, зверніться до Департаменту кіберполіції за номером гарячої лінії: 0 800 505 170.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд