Нацбанк пропонує зміни до правил використання та розкриття банківської таємниці

15:31, 21 лютого 2024
Пропонується доповнити перелік інформації, що становить банківську таємницю та розкривається банками за запитами уповноважених державних органів.
Нацбанк пропонує зміни до правил використання та розкриття банківської таємниці
Джерело фото: depositphotos.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Національному банку пропонують для громадського обговорення зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці.

Зокрема, передбачається:

  • доповнити перелік інформації, що становить банківську таємницю та розкривається банками за запитами уповноважених державних органів;
  • уточнити вид інформації, що становить банківську таємницю та яку має право надавати Національний банк України Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;
  • уточнити види перевірок, що здійснює Національний банк України, під час проведення яких банки зобов’язані надавати документи і їх копії, які містять інформацію, що становить банківську таємницю.

Такі норми містить проєкт постанови Правління НБУ «Про затвердження Змін до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці».

Як пояснили у пресслужбі Нацбанку, зміни пов’язані з необхідністю приведення правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у відповідність до статей 62, 62 (2) Закону України «Про банки і банківську діяльність» та удосконалення порядку розкриття інформації, яка становить банківську таємницю, Національному банку.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:

На зауваження та пропозиції у Нацбанку чекають до 3 березня.

Також ми писали, що НБУ змінив правила купівлі валюти бізнесом з 21 лютого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України