Митники Києва перехопили зуб кашалота, який планували нелегально відправити до США

20:06, 10 жовтня 2024
Митники запобігли незаконному вивезенню зуба кашалота, який ймовірно потрапив до України під час діяльності Одеської китобійної флотилії.
Митники Києва перехопили зуб кашалота, який планували нелегально відправити до США
Джерело фото: UkraineCustoms
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Київські митники виявили спробу незаконного вивезення до США зуба кашалота, що підпадає під дію Вашингтонської Конвенції CITES, яка регулює міжнародну торгівлю видами, що перебувають під загрозою зникнення. Предмет був знайдений у поштовому відправленні, що прямувало з Києва до США. Про це повідомила Державна митна служба України.

Експерти Національного науково-природничого музею підтвердили, що зуб має природне походження. Ймовірно, він потрапив до України під час діяльності Одеської китобійної флотилії. На відполірованій поверхні зуба зображено військовий корабель у Севастопольській бухті, що надає йому музейної та наукової цінності.

Для експорту таких предметів необхідно мати дозвільні документи, проте під час митного контролю їх не було надано. Київська митниця склала протокол про порушення митних правил відповідно до ст. 473 Митного кодексу України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області