Нове маркування харчових продуктів: Рада ухвалила закон

11:20, 6 декабря 2018
Законопроект 236 голосами прийнято за основу та в цілому.
Нове маркування харчових продуктів: Рада ухвалила закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Український парламент підтримав Закон №8450 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», за це рішення проголосували 236 депутатів. Закон спрямований на гармонізацію законодавства України із законами ЄС, передає 6 грудня прес-служба парламенту.

Законодавчим актом встановлено правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян та задоволення їх соціальних та економічних інтересів.

Законом визначено, зокрема: зміст основних термінів, які використовуються у цій сфері; загальні вимоги до інформації про харчові продукти; яка інформація є обов’язковою для надання, а яка надається у добровільному порядку; обов’язки операторів ринку харчових продуктів; порядок розміщення і представлення інформації про харчові продукти; особливості маркування та державного контролю тощо.

Законом до розділу VІ «Прикінцеві та перехідні положення» внесено зміни до законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про безпечність та гігієну кормів».

Додатками №№ 1-11 Закону визначено, зокрема, харчові продукти, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість; значення та позначення інгредієнтів; референсні величини споживання тощо.

Законопроект 236 голосами прийнято за основу та в цілому.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що прикінцевими та перехідними положеннями закону передбачається, що реалізаторам і виробникам харчової продукції буде надано час для того, аби пристосуватись до нових законодавчих вимог та привести свою діяльність у відповідність до них.

Також глава Верховної Ради України Андрій Парубій підписав законопроект №9000 "Про державний бюджет на 2019 рік". Закон передали на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Крім того, 4 грудня депутати Верховної Ради України прийняли законопроект №6211 «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про судовий збір» щодо створення умов для забезпечення доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень судів», розробником якого є Міністерство юстиції України. За цей законопроект віддали свої голоси 228 нардепів.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки