Депутат звернувся до прем’єр-міністра Шмигаля стосовно зменшення суддівських зарплат

18:57, 2 апреля 2020
Депутат запропонував сплачувати суддівську винагороду грошовими коштами через встановлення коефіцієнту 0,5 на нараховану суму, яка перевищує 10 МЗП на період карантину + 1 місяць, а решту виплачувати цінними паперами з терміном їх погашення через рік.
Депутат звернувся до прем’єр-міністра Шмигаля стосовно зменшення суддівських зарплат
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Обмежити винагороди керівників та членів наглядових рад державних підприємств, фiнансування Вищого суду з питань інтелектуальної власності у зв’язку з COVID-19 та сплачувати суддівську винагороду грошовими коштами через встановлення коефіцієнту 0,5 на нараховану суму, яка перевищує 10 МЗП на період карантину + 1 місяць, а решту виплачувати цінними паперами з терміном їх погашення через рік. З такою пропозицією виступив народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань правової політики Сергій Демченко (фракція «Слуга народу»).

Слід нагадати, що наразі Уряд вніс законопроект про зміни до держбюджету, яким пропонується обмежити суддівську винагороду 10 «мінімалками».

«Сьогодні мною направлено два листа на Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. та Голову Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Арістова Ю.Ю. з пропозиціями до проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", реєстрац. №3279.

Пропозиції:

  1. Здійснювати додаткові доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19.
  2. Надавати грошову допомогу особам похилого віку та особам з інвалідністю, у зв’язку із негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, незалежно від їх матеріального стану.
  3. Обмеження по заробітній платі не поширювати на заробітну плату медичним працівникам та працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19.
  4. Суддівську винагороду сплачувати грошовими коштами через встановлення коефіцієнту 0,5 на нараховану суму, яка перевищує 10 МЗП на період карантину + 1 місяць, а решту виплачувати цінними паперами з терміном їх погашення через рік.
  5. До завершення карантину, установленого Кабінетом Міністрів України, обмежити винагороду керівників та членів наглядових рад державних підприємств 10 розмірами мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року.
  6. Кошти у розмірі 10870,70 тис. грн., які передбачені на фінансування Вищого суду з питань інтелектуальної власності, передбачити як джерело наповнення Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, у зв’язку із тим, що робота зазначеного суду у 2020 році не розпочнеться», — зауважив він на сторінці у фейсбуці.

Зазначимо, що колега депутата Максим Бужанский частково підтримав ініціативу:

«Судей я бы не ограничивал, и так пашут за двоих каждый, в некомплектности судов.
А вот нахрен они второй раз за неделю пытаются профинансировать несуществуюший Высший IP суд, для меня загадка.
В остальном подерживаю)», — написав він у коментарях.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді