Депутати пропонують збільшити ліміт дозволеного перевищення швидкості руху на окремих дорогах

16:40, 26 июня 2020
На їх думку, прибуття до пункту призначення якомога скоріше є важливим фактором забезпечення безпеки дорожнього руху.
Депутати пропонують збільшити ліміт дозволеного перевищення швидкості руху на окремих дорогах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 3744 від 25.06.2020 «Про внесення змін до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо дозволеного перевищення швидкості руху на міжнародних та національних автомобільних дорогах»

Законопроект закріплений за Комітетом з питань правоохоронної діяльності. На даний момент його передано на розгляд керівництва парламенту.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, спрямовані на збільшення максимального дозволеного перевищення швидкості руху на міжнародних та національних автомобільних дорогах:

1) у частині першій після слів «більш як на двадцять кілометрів на годину» додається фраза «(на міжнародних та національних автомобільних дорогах, які мають по одній смузі для руху в кожному напрямку – більш як на тридцять кілометрів на годину; на міжнародних та національних автомобільних дорогах, які мають дві смуги для руху в одному напрямку – більш як на сорок кілометрів на годину; на міжнародних та національних автомобільних дорогах, які мають три і більше смуги для руху в одному напрямку – більш як на п’ятдесят кілометрів на годину)»;

2) у частині третій після слів «більш як на п’ятдесят кілометрів на годину» додається фраза «(на міжнародних та національних автомобільних дорогах, які мають три і більше смуги для руху в одному напрямку – більш як на шістдесят кілометрів на годину)».

Народні обранці вважають, що в контексті перетину великих відстаней (особливо в масштабах всієї України або міжнародного сполучення) окремим дуже важливим моментом є час, протягом якого водій безперервно знаходиться за кермом. Чим більше часу водій керує транспортним засобом без відпочинку, тим більше він втомлюється, – відповідно, знижуються його увага, реакція та інші показники. Отже, можливість прибуття водія до пункту призначення якомога скоріше, до того, як проявиться його втома, також постає важливим фактором забезпечення безпеки дорожнього руху.

У той же час, за спостереженнями депутатів, на міжнародних та національних автомобільних дорогах стан дорожнього покриття та інші технічні характеристики шляху дозволяють рухатись швидше, зберігаючи при цьому безпеку руху.

Раніше розповідалося, що КАС прийняв рішення про строки оскарження постанови, винесеної в режимі автофіксації порушень ПДР.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси