Українське юридичне видання «Access to Justice in Eastern Europe» увійшло до бази Web of Science Core Collection

08:30, 6 августа 2020
Перше українське юридичне видання «Access to Justice in Eastern Europe» увійшло до бази Web of Science Core Collection.
Українське юридичне видання «Access to Justice in Eastern Europe» увійшло до бази Web of Science Core Collection
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2020 році український журнал «Access to Justice in Eastern Europe» («Доступ до правосуддя у Східній Європі») увійшов до міжнародної наукометричної бази Web of Science Core Collection, ESCI. Це перше видання юридичного профілю в Україні, яке було проіндексовано у Master Journal List Web of Science.

Web of Science – це глобальна платформа, на якій розміщено бази наукової літератури і патентів, що понад 60 років працює на ниві науково-дослідної діяльності (з 2016 року належить Clarivate Analytics). Центральною частиною платформи є наукометрична, реферативна, міжнародна база даних Web of Science Core Collection, яка включає в себе понад 34200 провідних журналів і 12 млн рецензованих випусків відкритого доступу, що забезпечує виключні можливості для поширення результатів наукових досліджень, аналізу цитування робіт тощо.

З 2016 року в Україні було запроваджено вимоги щодо наявності наукових праць, опублікованих у періодичних виданнях, включених до наукометричних баз Scopus або Web of Science Core Collection (Порядок присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам, затверджений наказом Міністерства освіти і науки України 14 січня 2016 р. № 13, а також Порядок проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 6 березня 2019 р. № 167).

З 2020 року всі наукові фахові видання України, які, зокрема, застосовують для опублікування основних наукових результатів дисертацій здобувачами наукових ступенів та досліджень претендентів на присвоєння вчених звань, поділені на дві категорії, до першої з яких – категорії «А», входять тільки ті видання, які належать до наукометричних баз Scopus та/або Web of Science Core Collection  (Порядок формування Переліку наукових фахових видань України, затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 15 січня 2018 р. № 32).

Видання «Access to Justice in Eastern Europe» було створено у 2018 році з метою інтеграції наукового потенціалу України у світовий науковий простір, забезпечення якісної публікації результатів наукових досліджень у сфері права англійською мовою та їх поширення. До складу редакційної колегії видання входять науковці з провідних європейських університетів (Польщі, Литви, Італії, Німеччини, Іспанії, Нідерландів, Австрії та ін.), а також Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Основна мета журналу – стати форумом для обговорення актуальних питань реформ судоустрою та судочинства, забезпечити обмін результатами досліджень, пов’язаних із доступом до правосуддя у країнах Східної Європи, включаючи Україну, Польщу, Литву та інші. Ключові сфери були обрані з огляду на особливості формування та розвитку правової доктрини цих країн, впливу пострадянської правової спадщини та наближення до права ЄС в умовах євроінтеграційного процесу.

Матеріали доступні на http://ajee-journal.com , https://uk.wikipedia.org/wiki/Web_of_Science та https://clarivate.com/webofsciencegroup/solutions/researcher/.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду