Шмигаль розповів, чи будуть переглядати обмеження зарплат суддів та чиновників

17:25, 21 августа 2020
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував, що буде далі з обмеженням винагороди суддів та зарплат держслужбовців.
Шмигаль розповів, чи будуть переглядати обмеження зарплат суддів та чиновників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Кабміну Денис Шмигаль розповів подальші кроки стосовно збереження обмеження суддівської винагороди та заробітних плат чиновників 10-ма «мінімалками». Нагадаємо, відповідне обмеження було введено внаслідок карантину. Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Що Ви думаєте про обмеження зарплат в державному секторі на час карантину? Яким Ви бачите шлях та часові рамки його вирішення, до того ж у світлі зобов‘язань, взятих Україною перед МВФ? За цим зобов’язанням обмеження мало бути зняте до 30 червня, зараз вже серпень... Багато хто говорить, що через це обмеження ефективні чесні менеджери змушені йти, тому що їх не задовольняє рівень оплати», – запитав його журналіст.

На це Шмигаль відповів наступне.

«Дуже важливе питання. Ми дійсно маємо сьогодні вже цілий ряд прецедентів, коли в результаті депутатського рішення про обмеження зарплат на держпідприємствах 10-ма мінімальними заробітними платами якісні топменеджери з державних установ, банків, промислових підприємств звільнилися і пішли в приватний сектор. 

Коли це питання виносилося в парламент, ідея полягала у тимчасовому обмеженні. Називалися строки – завершення карантину, плюс два місяці. Але тоді, у квітні, ніхто не знав, як розвиватиметься епідситуація та як довго триватиме карантин.

Сьогодні ми розуміємо, що карантин залишатиметься і надалі. За відсутності вакцин і ліків – це єдиний ефективний інструмент контролю за рівнем захворюваності.

На жаль, ми продовжуємо втрачати якісний менеджерський кадровий потенціал, і сьогодні стоїть питання прийняття змін до депутатського закону. Урядовим рішенням ми не можемо його змінити. Тим більше, є подання до Конституційного Суду, що затягує строки. Тож будемо зі свого боку вести діалог з парламентом, шукати компроміс».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва