Марченко пояснив, чому у Бюджеті передбачено збільшення фінансування ОП та ДБР

17:10, 21 сентября 2020
Також міністр зазначив, що політичний тиск на нього не впливає, а сам він готовий навіть до своєї відставки.
Марченко пояснив, чому у Бюджеті передбачено збільшення фінансування ОП та ДБР
Фото: прес-служба Мінфіну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає критику збільшення видатків на ОП, ДБР та інші органи у проекті Державного бюджету на 2021 рік необґрунтованою. Про це він заявив у інтерв’ю для Радіо Свобода. Так, пан Марченко зазначив, що у міністерстві готові пояснити, чому збільшили видатки саме цим установам, та на що їх планують витрати.

«Чому саме ми збільшили, наприклад, ДБР порівняно з НАБУ? Пояснюю. НАБУ було створене ще в 2015 році. І до цього часу бюджет НАБУ вже сформований, і ми його чітко розуміємо, і ми індексуємо на рівень інфляції, і ми індексуємо дійсно ті речі, які дійсно необхідні. ДБР – орган, який був створений досить недавно. У них немає абсолютно забезпечення ані комп’ютерною технікою, ані набрана достатня кількість людей. Тобто, це питання суто технічне», — пояснив міністр фінансів.

Говорячи ж про «славнозвісне» збільшення на понад 300 млн гривень видатків на ОП, яке Сергій Марченко раніше назвав «не політичною історією», то тут міністр підкреслив, що ці кошти підуть не на забезпечення Президента. Міністр зазначив, що ці видатки будуть спрямовані на вирівнювання зарплат службовців ОП із рівнем оплати праці на подібних посадах у КМУ та Апараті Верховної Ради.

Виходячи з того, що зараз у Офісі Президента 419 працівників, на яких виділять 300 млн гривень на рік, середня місячна зарплата працівників ОП мала б збільшитися на понад 60000 гривень. Втім, Голова ОП вже публічно виступив проти збільшення видатків на своє відомство та заявив про готовність провести скорочення. Отож, варто очікувати, що видатки на ОП «поріжуть» у ході ухвалення Державного бюджету у Верховній Раді.

У відповідь на питання про можливу відставку і політичний тиск, які іще частіше почали поставати у зв’язку із прийдешнім ухваленням Держбюджету, міністр зазначив, що готовий до будь-якого розвитку подій: «Я дуже терплячий з точки зору політичного чи будь-якого іншого тиску – тиск на мене не впливає. Звичайно він є – збирають підписи за мою відставку. Зрозуміти природу цих речей дуже просто, але я думаю, що це політика. І такі питання іноді виникають – це нормальна практика. І я готовий до будь-чого».

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що Єрмак вважає неприпустимим збільшення видатків на утримання органів державної влади.

Також ми писали, чому видатки на ОП збільшилися на 40%.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді