У Кабміні заспокоюють: боргів по зарплатах перед педагогами не буде

08:35, 18 марта 2021
Виникла загроза із виплатами у 5 областях.
У Кабміні заспокоюють: боргів по зарплатах перед педагогами не буде
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів перерозподілив видатки освітньої субвенції між місцевими бюджетами та розподілив резерв освітньої субвенції – це дозволить уникнути заборгованості з виплати зарплати педагогам у 5-ти областях України. Відповідне розпорядження ухвалене Кабміном.  

"Рішення Уряду дозволить уникнути заборгованості з виплати зарплати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти окремих адміністративно-територіальних одиниць Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Одеської та Сумської областей", – написав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

Перерозподіл обсягу освітньої субвенції здійснюється за зверненнями відповідних обласних державних адміністрацій виключно через виявлені неточності у даних, що вплинули на формульний розрахунок обсягів освітньої субвенції та у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи.

Також було підтримане рішення про вдосконалення формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами. Оновлена формула враховує збільшення посадових окладів педагогічних працівників.

«З 1 січня 2021 року рівень окладів зріс на 20%, а з 1 грудня – ще на 8,4%. Для підвищення ефективності використання коштів застосовуватиметься механізм, який дозволить вдосконалювати шкільну мережу та підвищувати якість освітніх послуг. При цьому підвищується спроможність для засновників закладів щодо встановлення надбавок та доплат педпрацівникам у максимальному розмірі», - повідомив Шкарлет.

У формулі вдосконалюється механізм визначення розрахункової наповнюваності класів для всіх територіальних громад на основі таких критеріїв:

- щільності та чисельності населення відповідної громади;

- відсотка населення, яке проживає в сільській місцевості.

Міністр підкреслив, що нова формула передбачає збільшення значення коефіцієнту поділу класів на групи для бюджетів великих міських територіальних громад, в яких це питання постає найбільш гостро.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва