Кабмін автоматично продовжив на час воєнного стану виплату субсидій та пільг

19:59, 13 марта 2022
Після завершення воєнного стану одержувачі допомоги, яким її автоматично продовжили мають подати документи, які необхідні для продовження отримання допомоги.
Кабмін автоматично продовжив на час воєнного стану виплату субсидій та пільг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів автоматично продовжив на час воєнного стану та один місяць по його завершенню виплату державної соціальної допомоги та пільг. Відповідні рішення закріплене постановами уряду №214 від 7 березня та №258 від 11 березня.

Згідно до постанови №214 на період дії воєнного стану автоматично продовжується виплата державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, житлових субсидій, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання та інших соціальних допомог.

Постанова №258 передбачає, що на час воєнного стану та протягом місяця після його скасування будуть продовжені виплати соціальних пільг.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін розширив перелік областей, де можна отримати 6,5 тисяч гривень в межах єПідтримки. Тепер допомогу можуть отримати і мешканці Дніпропетровщини.

«6 500 грн можуть отримати українці в межах єПідтримки уже відсьогодні. Саме в тих областях, де ведуться найактивніші бойові дії. Виплату можна витратити на будь-що. Обмеження на певний вид бізнесу з програми зняли», - зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, допомогу можуть отримати наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп.

Міністр також опублікував інструкцію, як отримати 6500 грн:

  1  Авторизуйтеся у Дії та оберіть послугу єПідтримка

   2 Оберіть картку єПідтримка. Якщо у вас її ще немає. Тут ви можете дізнатися, як її оформити: https://e-aid.diia.gov.ua/#card

   3 Натисніть «Отримати допомогу»

   4 Очікуйте зарахування коштів

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду